Hur man skalar ett granatäpple

Kanske en barnlek för vissa, men jag tyckte det var rätt tidskrävande att skala denna urgoda kärnfrukt som förhöjer både sallader och efterrätter. Tills jag kom över ett tips som nu besparat mig tid, rött stänk och missfärgningar.

HUR SKALAR MAN ETT GRANATÄPPLE? LÖRDAGSTIPSET NR 1 🙂
Skär av toppen och botten på granatäpplet. Skär 4 snitt utefter skalet, så att du precis kommer igenom fruktens skal. Snitten går ifrån toppen till botten. Uppifrån sett är alltså snitten kl 12, 3, 6 och 9 och skärs utmed fruktens sidor nedåt.

Fyll en bunke med vatten och med frukten nedsänkt under vattenytan delar du den i 4 delar. Fortsätt att, med frukten under vattenytan, pilla ut kärnorna. Kärnorna sjunker till botten medan det vita skrufset flyter upp till ytan! Bara att plocka bort! Fiffigt va? Häll allt i ett durkslag (inte en fin sil) och vipsa är det bara kärnorna kvar.

IMG_0122

Genom att dra med typ en tesil eller nåt, innan man häller ut allt i durkslaget, kan man sila bort ytterligare vitt småskrufs, om man är petig.

Är detta inte lördagens bästa tips? 🙂

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 + arton =