Nöden har ingen lag

Alla i min familj VET att jag är en av landets största sockergrisar. Det finns dokumenterat, då jag med stora ögon och ett lejonlikt “NAHM” sätter mig på knä för att med 4åriga ögon se födelsedagstårtan bättre. Idag äter jag i princip allt sött utom just..tårta 🙂

Nej, där ljög jag lite grann. IDAG äter jag inte alls allt sött. För jag har nämligen, tillsammans med min man, gått in i ett godisförbud och det ska vara sant ända fram till påska. Helt onödigt, kan tyckas, så här i efterhand när man redan lovat.

Därför gör det nästan ont i mig när jag susar förbi reklamskylten lösviktsgodis 39.95, eller som igår kväll lösviktsgodis 29.95. AAAAHH, skriker det inom mig. Varför gick jag meeeed på det!! Ett par steg förbi godishyllan och änglakören brister ut i sång. Kanske är det bara jag som hör? Men det som frambringar änglasången i mitt barnsliga godishjärta är att Candyking, eller Karamellkungen eller vad han nu heter, har bestämt sig för att sälja Gott&Blandat i sitt saliga godisrike. MED de svarta med hål i, som är själva orsaken till varför man köper en sån påse då och då.

Nöden har ingen lag. Aldrig någonsin kommer chansen tillbaka att för endast 29.95/kg plocka på sig så många svarta med hål i man kan, tills man skäms. Således stod jag där igår kväll, med en färggrann plastspade i handen och grävde fram bit efter bit samtidigt som jag tänkte för mig själv att “om jag lägger dem i en plastpåse och försluter väl så kommer de vara mjuka i påsk”.

Skratta ni, men ni har säkert aldrig varit i mina sockersöta skor.

Ikväll har dottern bestämt fredagsmys efter den lilla inplastade meny jag gjorde förrförra veckan. Kommer väl nåt inlägg om den menyn nån vacker dag. Men hon adderade ett eget önskemål när menyn precis blivit klar: RisiFrutti…. “Ja, okej då.” Det resulterade i att sonen förra veckan absolut skulle välja detta. Och denna vecka när all världens förslag fanns att gotta på, väljer dottern: RisiFrutti. Mjaa..smaken är som baken.

Ha en GOD helg 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − nio =