Heja plasthandsken

Jag har lovsjungit båd’ herrar och gott fikabröd under hösten. Men inget “ting” i hemmet förtjänar så många superlativ som engångshandsken. Den kanske till och med bland andra hemmaföräldrar är så oerhört eftertraktad att man på apoteket inte väljer att ha dem på hyllan utan i en dold låda, jo minsann!

Vadan detta, undrar du. Vad kan vara så speciellt med en plasthandske? Jo serru, förutom att den kan användas till blöjbyte för den kräsmagade så är den en räddande ängel i köket.

Idag har jag klappat in en (stackars) svensk oxes filé med färska kryddor och förnöjt tagit av mig plasthandsken och njutit av mina rena händer.

Ikväll har vi en liten hejdåmiddag för en vän till familjen som far långt rakt söderut på jordklotet efter nästan ett års vistelse i Svea rike. Efter inklappad oxfilé togs nya handskar fram och kycklingen skars i bitar, med samma förnöjda känsla; “fräscht och rent”.

Chokladbollar? Jomenvisst, fram med handskarna och rulla på. Inga äckliga kladdhänder och om barnen ska hjälpa till (för man är inte ensam om att gilla att baka & äta) vet man att hur konstiga bollarna än ser ut så har inga snorkråkor eller annat vandrat sig in i bollarna. Alla är således ätliga.

Hemmagjorda fröknäckebröd (recept kommer) är utmärkta att plattas ut med fräscht inplastade händer. Gästerna behöver inte oroa sig för något äckel från mina händer och jag blir inte oljig. Hurra!

Vilken sallad som helst som ska blandas – fram mé’rom bara!

Härjar magsjukor är plasthandsken en räddare i nöden då man inte vill ta med friska händer i någonting som eventuellt kan bära på smitta.

Och när detta fönster, som fått lite behjärtansvärd konst från utsidan, ska tvättas vad det lider, så åker ett par handskar på.

image

Mot apoteket mannar – fyll på era förråd. Den hjälper er i vardagens sysslor, I promise!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 2 =