X-mas note to self

Nu har sista juldagen firats. Julledighet kvarstår liksom annalkande nyår. Tjihoo, mera firande! De 26 dagar som ändå passerat har fått mig att konstatera en del saker:

1) Pepparkakshus är roliga att göra, perfekta att göra så små så att de blir enmanna-hus, är roliga att hamra på men smakar något dammigt om pysselprojektet görs för tidigt. Note to self: Tygla dig och gör husen senare nästa år.

Image-1 2

2) Uppdragskalendern blev en succé, (förutom den dagen vi skulle träna på att släcka lampor i huset). Så värt att fokusera på andra i 23 dagar innan man hivar fram klapparna. Ibland gjordes uppdragen av praktiska skäl på dagtid när pappa jobbade. Det enda uppdrag vi missade var uppdraget om att se på bilder från hela året. Det föll på en teknisk grej. Note to self: Fixa ett bildspel INNAN det är dags att sätta upp uppdragslappen. Och inkludera far mer.

3) Julbordet är en fröjd att göra men faktiskt ganska trist att äta (förutom köttbullarna och varmrökta laxen). Det är sällan något nytt. I år hade vi dock satsat på flera fräscha sallader, en kall laxröra och en kålrotslåda med lite för mycket ingefära, men annars ok. Note to self: Kom ihåg att fråga tvillingsyrrans svärmor om recept på kålrotslåda med morötter. Och köp mer varmrökt lax.

4) Dessa dagar har vädret och latheten hållit åtminstone de vuxna inne aaaalldeles för mycket. Ändring på det till nästa jullovsledighet. Note to self: Ut en ordentlig sväng varje dag med barnen! Basta!

5) Julgodis. Detta manna från himmelen 🙂 Note to self: Gör minst tre satser med lakritskola och låt polkagrisknäcken återkomma varje jul for ever and ever.

6) Det är annandag jul idag och vi har lagt 3250 bitar i de 4 pussel som hunnit avverkas. Note to self: Införskaffa fler 500bitarspussel då 1000bitarspusslen tar för stor plats.

Image-1

7) Livemusik. Behöver inte säga något mer. Note to self: Se minst ett luciatåg och minst en julkonsert. Själen behöver det.

 

2 thoughts on “X-mas note to self

  1. Tips, det finns pusselmatta att köpa. Man lägger pusslet på mattan/duken och rullar ihop och sparar när man gör paus i pusslandet. Sedan bara att rulla ut igen, allt ligger på plats och man kan fortsätta.

    Anmäl kommentar

    1. Nej men vad smart Myran, utbrast både jag och maken! Nu har vi ju ett bord på övervåningen som det bara pusslas på så problemet är inte att vi behöver stuva undan utan att bordet rymmer 1000 pusselbitar men inte riktigt utrymme för både pusslandet och pusselbitsletandet. Men hjärterum och stjärterum. 🙂 Tack för tipset! /Andrea

      Anmäl kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − sexton =