God mat i oskimrande hus

Arla morgon körde jag barndomsvägens snirkliga väg mot Lids kyrka och solistuppdrag. Nostalgitripp på hög nivå och fokus på Maria, tuff tonårsbrutta som bröt mot det samhälleligt korrekta. Hon är väl ändå värd en sång..eller sju som det blev idag 🙂

Seneftermiddagen spenderades med barnen i St Nicolai kyrka i sällskap av två charmiga dromedarer och en hel drös med julspelsklädda barn och vuxna, som tillsammans bjöd på en fantastisk stund med sång och gestaltning kring julens budskap. Applåder till er alla!

Men rubriken då? Ja, man ska ju ha hunnit med så mycket så här till jul. Skinande hus och lagad mat… Ja, mycket ätbart har vi hunnit med som pepparkaka, saffransbröd, köttbullar och godis. Men ändå är inte allt gjort. Idag kom jag på att man kanske ska griljera skinkan också. Check. Verkar som om att maten är viktigare än både såpa och vatten i vårt hus. Kvällen innebar julklappsinslagning så även det kan vi stryka från listan.

Image-1 3

Jag inser att fler saker jag i början av december hade velat få gjort inte alls kommer att vara gjorda till julen. Ett litet urval: fönster tvättade (för det gjorde inte i höstas heller..eller i somras..), köket grovstädat i skåp och på luckor (för det gjordes…har det nånsin gjorts? mannen och jag har ju till och med high-five-at på den..) och så var det där med utemöblernas presenningsförvaring som inte blev så bra ordnat i september… Asch. Imorn tänker jag iallafall försöka mig på att damma (för dammtrasan och jag har inte setts på mer än en månad) och våttorka ALLA golv. Inte bara under matbordet. Det blir mitt personliga uppdrag. Får se om jag lyckas. Familjens gemensamma uppdrag är ett av dem jag längtat mest efter denna månad. Besöka en gammal vän till familjen, tillika förebild. Om än ett mycket kort besök så känns det fint att glädja den som bor ensam.

Image-1

Men hörni. Tillbaka till ämnet. Julen kommer ändå. Med eller utan tvättade fönster och skinande kök. Så är det bara. Julgodis har vi iallafall, så att det räcker fram till påska. Sicken tur. Låt julen komma. <3

Image-1 2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

femton − fyra =