Kolan du inte vill missa i jul

Man vill ju knappt erkänna att det har gjorts både en, två och tre satser kola redan och till det även allt annat smaskilur som gjordes i tisdags. Beach 2014 släng dig i väggen!

Men efter en god men inte så mintsmakande chokladkola (köp INTE Dr Oetkers pepparmintarom), samt en ännu godare lakritskola men med krångligt recept kommer här enklaste lakritskolan TO DIE FOR! Fick recept av en bloggkompis som kan allt och gjorde om ytterst lite.

VÄLRDENS GODASTE LAKRITSKOLA

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
1 msk kakao
drygt 2 msk lakritspulver (eller 1 dl krossade turkisk peppar)

Garnering:
200-250 g choklad (jag tog ljus)
flingsalt

Blanda ingredienserna i en vid kastrull/gryta. Koka upp och låt koka kraftigt utan lock till smeten når en temperatur på ca 124 grader, eller klarar kulprovet. Rör om då och då. Det tar 15-30 minuter beroende på gryta och kokkraft. Kulprovet is da shit. Klä en form, ca 20*20 cm med bakplåtspapper. Låt stelna.

Skär kolan i små bitar med oljad kniv eller använd sax. Doppa i smält choklad (vattenbad). Strö lite flingsalt på toppen av varje kola direkt efter doppet.

Ät och njut och dö en smula! Kolan är galet god även utan chokladöverdrag kan tjuvsmakaren intyga. Hade jag varit duktig hade jag tagit en snajdig bild men ni får lita på att den är god utan bild. Trevlig fredag!

Ps. Varning! Ni som inte gör den kommer inte att få en lika god jul som alla andra. ;P Ds.

One thought on “Kolan du inte vill missa i jul

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 − nio =