Goding och godisgrisar

Jag är en sån där mamma som alltid ska passa på att göra en massa saker när tillfälle bjuds, så jag är en riktigt usel ute-mamma. Så fort storbarnen är på skola/förskola så låter jag ettåringen leka den stunden han är nöjd medan jag passar på att… vad det nu kan vara. Suck.

Men just idag gick jag ändå (äntligen) ut på förmiddagen med minstingen, av praktiska skäl såklart :), eftersom mellanbarnet skulle lämnas på Katarinakyrkan för härlig spännande julvandring och jag skulle köpa frimärke till Tyskland för sista julkortet. Dessutom hade jag ett julkort som skulle ned i en brevlåda i närheten så denna utetur blev både mysig och praktisk. Helt i min smak med andra ord… Vi avslutade med att gunga i kompisgungan på “nya lekplatsen” som vi kallar det. Det blev en sån där stund när tiden stannar upp lite. Gung, gung, gung med min minsta goooooding. Bara han och jag. Tystnad, himmel, fåglar och gungande rörelser. Kärlek. <3Image-1 2

När resten av familjen väl kommit hem, kom ett annat gäng med godisgrisar hem till oss för att fullfölja dagens uppdrag; JULGODISTILLVERKNING. Att göra grejer ihop med andra familjer är så himla mysigt. Man hinner prata medan man grejar med knäckformar och barnen hinner såklart tjuväta både ett och annat. Idag hann vi med polkaknäck, nyttiga chokladbollar, marsipanfigurer och nån slags hemmagjord variant av Rocky Road med vuxentouch. Förutom att vi fick lite saker på den juliga to-do-listan gjorda och därmed avklarade dagens uppdrag fick vi först och främst härlig gemenskap och hög mysfaktor. En mycket trevlig kväll med andra ord! Recept på den vuxensmakande typ RockyRoaden kommer nedan. Vill man inte ha den lika mäktig kan man ta nån mer lättäten bakchoklad. Och kanske tillägga den klassiska dumlekolan…

Image-1

Grown-up Rocky Road

3 paket 70 % mörk choklad
1,5 dl salta jordnötter
1,5 dl rostade saltade (skalade) pistagenötter
1,5 dl naturella cashewnötter
1,5 dl smarties
1,5 dl minimarsmallows
kokos

* Smält den mörka chokladen i vattenbad.
* Blanda alla andra godsaker i en skål
* Häll över den smälta chokladen. Rör om. Bred ut på bakplåtspapper. Strö över kokos och låt stå kallt. Bryt i bitar. Ät!

2 thoughts on “Goding och godisgrisar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tretton + 1 =