Låt äventyret börja!

Nu har jag gett mig in i något jag inte vet hur det ska sluta. Jag har också, eftersom jag är optimist och gärna traditionell, sagt att det jag nu påbörjat är något som vi ska göra varje år.
Men jag måste, trots att jag tänker ”hjälp”, ändå erkänna för mig själv att det här är bra. Det är faktiskt riktigt bra för oss som familj. Jag tror att vi kommer att uppleva att vi kommer varandra närmre.

Det jag pratar om är den här uppdragskalendern som jag nämnt i tidigare inlägg. Den är nu klar och jag tackar nätverket Hemmaföräldrar på Facebook för inspiration till uppdragen!
Uppdragen varierar men har alltid ett av följande tre syften;

1) Att glädja någon annan
2) Att glädja familjen/göra något tillsammans
3) Att glädja miljön

Så det är alltifrån att plocka en påse skräp ute till att ge bort en leksak till typ Röda Korset. I dag var det premiär och träskåpet, som sedan igår kväll pryder vår vägg vid köksbordet men som trots hjälp från hållande maken och liggande vattenpass ändå lutar lite nedåt höger, är platsen för kalenderuppdragen (och för AD-vitaminer, tändstickor och annat bra-att-ha)

1dec2

Idag var uppdraget följande:

1dec1
Detta är ett årligt kommande inslag hos oss, precis som julgranshuggningen (läs gårdagens inlägg) och det var, som alltid, väldigt trevligt. Allt möjligt folk vi känner. Mycket skratt, många barn och adventigt fika. Jag älskar det!
Det kommer bli en spännande månad och ni kommer med säkerhet få en inblick i fler uppdrag denna månad. Det blir ett riktigt äventyr!

Nu längtar min 4-åring på att det ska bli måndag. Han ska då ska vara bordsvärd, och förutom att få välja bordssång och tända ljuset ska han också få öppna lucka nummer…

1dec3

One thought on “Låt äventyret börja!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 − 4 =