-Titta, rumphålet andas!

Idag har det varit en sådan där alldeles underbar dag! En underbar dag kan innehålla snoriga ettårsnäsor och förmaningar till alla tre, men också med något alldeles extra. Idag har vi farit till skogs och huggit oss en (laglig) gran.

Såsom traditionen bjuder i det Wallenbergska hemmet skall en julig gran införskaffas redan första söndagen i advent. Praktiska mamman blir mest nöjd då, eftersom allt slit med julkartonger på vinden och glittrande girlanger liksom blir mera ”värt mödan”. Dessutom får man ju njuta så mycket längre av granen, eftersom vårlängtande mamman vill ha bort julen redan på nyårsafton. Då är det nya tider, sanna mina ord. Tulipaner till och med om vårtarmen drar lite extra.

Dessutom har vi fått träffa vår underbara grannfamilj från Stockholmstiden. Vi hugger nämligen alltid julgran tillsammans och i år passade vi på att njuta av åka-släpvagn, kaniner, grisiga trynen, kotungor på handen, picknick på höskullen, hönor och som extra grädde på moset en kort tur med häst och vagn! Nostalgiska mamman går igång på såna här underbara dagar. Älska ladugårdslukt!

Väl hemma kommer fräscha mamman ikapp och måste tvätta alla kläder som suger åt sig den i förmiddags underbara ladugårdslukten, som liksom dras in i kläderna som den torraste tvättsvamp. Hur kommer det sig? Lata mamman gör sig redo iallafall och låter därför pappa tvätta.

Nåväl, nu står vår juliga gran på sin plats och vardagsrummet fick sig en liten ommöblering på köpet. Trevligt trevligt.

I skrivande stund är barnen klara med sitt dagliga mediaintag och tillhörande lördagsgodis. Mammas lilla Moshimooo (som i verkligheten döpts till något annat) försöker hjälpa mig med dagens blogginlägg. När han somnat ska resten av familjen pynta granen i vitt och silver samtidigt som Cyndee Peters för 30e året i rad troget skrålar ut från högtalarna. För det har bestämmande mamman sagt.

Rumphålet då? Jo, när vi alla stod inne i ladugården i förmiddags och beskådade djur av alla de slag passar Mamma Mu nr 127 på att kissa så det skvalar. När hon var klar med det så jobbade gissningsvis muskeln lite extra, och med lyft svans ser man liksom extra bra in i ändalykten på’na. Min dotter utbrast därför: Titta, rumphålet andas! Så var det med det.

En dag fylld till bredden med underbara ting. Praktiska, senare vårlängtande, nostalgiska, fräscha, lata, bestämmande mamman är också tacksamma mamman.

juljuljul

One thought on “-Titta, rumphålet andas!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 − 3 =