Andas

En klok präst talade vid ett tillfälle jag deltog som solist i om andningens enkla princip. För att andas ut måste du också andas in. Jag lade det på minnet.

Idag var jag tvungen att andas in. I verklig mening innebar det att jag lade mig nu, halv åtta, i sängen och ringde för att avboka min väninnedejt. Och vi som inte setts på så länge 🙁 Jag behöver andas in ikväll.

För att kunna ge ut, så måste man kunna finna vila däremellan. För varje utandning krävs en inandning. Jag är nog inte så värst bra på att få balans i det där. Jag andas gärna ut mer än in. Det kanske resulterar i att jag blir andfådd någon gång i framtiden. Men det är svårt med jämn andningsrytm när världen är fylld med så många underbara människor. En härlig familj, släkt, vänner och bekanta. Gemenskap är underbart!

Men jag mediterar då och då på de där orden: andas ut och andas in.

Det är ungefär som de där viktiga 30sekunderspauserna man ska ta mellan varje repetition när man tränar. Jag minns att jag suckat tidigare i höst till min man när jag låg där på träningsmattan på golvet i pauserna:
-Det känns som om jag slösar med tiden. Jag GÖÖR ju inget. (Fastän kroppen gör en massa bra de där vilostunderna) Sen kom jag på att man kan lyssna på podcasts samtidigt och då kändes det mer motiverat. Sanningen är ju inte att podcasts var lösningen utan en kapitulation inför faktumet att vila inte bara är soft och trevligt, utan att det också gör skillnad.

Vilken sorts inandningsmetod man har är ju olika från gång till gång och person till person. Det kan ju vara alltifrån att sova till att lyssna på musik i ensamhet eller gå en lugn skogspromenad. (Eller att vara mobilfri en HEL dag! Det du!)

Nu ska jag iallafall sova. Det är något jag gillar! Sooova 🙂 Hoppas även du finner ro att andas…in.

image

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 5 =