Hur stoppar man kriget?

Detta blir ett i-landsinlägg. På förhand ber jag om förlåtelse ifall det negligerar den verkliga nöden runtom i världen där det är krig på riktigt.

Jag pratar om sinneskriget. Ni vet det kriget som pågår i nästan alla tjejers huvud. Och skrämmande nog även i småflickors huvud. Ni vet, kriget i sinnet huruvida jag duger eller inte. Om min kropp är okej eller inte.

Jag har förföljts av nån slags tanke, sedan sena tonår, att Jennifer Aniston har den där “perfekta” kroppen. Brunbränd, tränade armar, inte för stor byst och slank. Platt mage. Jag tänker bättre idag, men jag har inte vunnit över alla lögnerna än.

Idag vill jag vara stolt över att min kropp burit tre barn. Det måste få bestående avtryck i och på min kropp. Det måste få vara vackert. Att den närt, burit, fött och ammat tre små ljuva. Mina extrakilon är inte kvar. Så funkar min kropp efter varje barn verkar det som. De försvinner efter ett år eller så. Av sig självt. Men rumpan ändrar form av nån anledning, ländryggen/midjan likaså. Brösten fyller knappt upp en a-kupa. Magen är mjuk och min ettåring älskar att borra in sitt huvud där. Krigets viskningar pratar om att magen skulle kunna bli så där fast igen om jag bara…

Det är en själslig börda att bära på negativa tankar kring sin egen kropp. Och även om jag med åren, jag är trots allt hela 30 år nu :), blivit klokare så pågår slaget därinne i huvudet. Jag undrar när jag vinner.

Varje dag proppas vi fulla med information om vad skönhet är. “Lycka i en fit kropp.” Inte lycka i en hälsosam kropp. “Hälsosamt är bra förvisso, men se till att var snygg också, annars blir du inte riktigt lycklig.” Ni vet alla de sjuka idealen. Jag behöver inte ens skriva ned dem.

Men jag blev vansinnig när jag surfade in på HM sent igår för att mötas av denna bild. Visst är det sjukt?

image

 

 

2 thoughts on “Hur stoppar man kriget?

  1. Suck att de aldrig lär sig att det finns olika former på folk o att alla bör visas upp, eller vill de bara sälja kläder till supersmala?? När jag ibland suckat över min mage brukar Josefin säga: men mamma det måste väl synas att du fött tre barn! Tack Josefin, det håller jag med om! Andrea du kommer att vinna slaget, snart , det är jag övertygad om 🙂 Kram och godnatt!!

    Anmäl kommentar

  2. Precis, det måste få synas att man burit tre ljuva ungar. Jag märker att jag iallafall inte tänker som jag gjorde som “ung”, haha, ålderspoängen pockar på. Josefin, det är en klok kvinna det! Kram

    Anmäl kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tolv − åtta =