Att inte kunna allt

Vi mår bra av, och är bra på olika saker. Jag har en massa vänner och bekanta som är avundsjukt bra på saker som jag inte behärskar på samma sätt. Någon tecknar som en gudinna, en annan dansar så att min själ nästan gråter av längtan att kunna göra detsamma. Ytterligare en pysslar och tillverkar de mest sinnrika ting. Jag har fler väninnor som kan det här med inredning – alltså KAN. En med gröna fingrar får mina fingrar att, likt dem i barnsången, gömma sig bakom ryggen. Jag HAR inga fingrar ALLS när det kommer till blomster och trädgård.

Livets baksida. Det där att inte kunna allt. 🙁

Och på tal om baksida… så är det just det som detta inlägg är. En BAKsida. Haha, där fick jag till det. För idag har jag bakat!
-Att du orkar. Det är värsta projektet för mig, säger någon. Du är så “duktig”.
-Tja, jag liksom bara slänger ihop det, försvarar jag, för att inte jag ska verka sådär överpretto: ”En sån där hemmamamma som bakar. I varm vätska, kall vätska, med surdeg, med jäsning på bänk eller i kyl, i bunke eller plastlåda. Jästid från 30 minuter till 12 timmar.” Ja, jag gör allt det där. Men jag gillar det ju. Mår bra av att göra det. Jag är inte vidare analyserande dock. Har ingen koll på glutenhalter och kemiska jäsprocesser. Jag bara gör’t. Gillar att äta’t. Och har lärt mig på vägen. (Ett tack till mamma. Det är hennes fel att jag började <3)

Men faktum är ju, att vi mår bra av olika saker och kan olika saker. Jag pratade med en tjejkompis om detta och hon sa så klokt. Nåt i stil med:
-Ja, när du bakar, så går jag ut och planterar.
Hon finner ro i att ta hand om en pelargon eller nåt annat grönt i hennes trädgård ute. Jag ställer mig vid assistenten.

Vi har välsignats med olika intressen, förmågor och talanger. Det berikar världen. Får den att blomstra och bli vackert färggrann. Så trist om alla kunde allt lika bra.

Jag övar mig i att inte falla för frestelsen att bara se vad ANDRA kan istället för att glädjas över det som just jag kan. Det är inte lätt alla gånger, när man önskar att man t.ex. kunde flyga över golvet som en gasell, men ser ut som nån som fått en pinne uppstoppad nånstans.

Jag tar en tugga av min lilla macka. Den blev väldigt god, den här gången.

bröd

2 thoughts on “Att inte kunna allt

  1. Mums säger hon som pysslar om sina pelargoner:) men tro det eller ej, men just den här årstiden “vilar” mina pelargoner och jag har faktiskt bakat både bröd och bullar senaste veckan, men inget går upp mot ditt nybakta bröd:)/Linda

    Anmäl kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 − tre =