Den viktiga pusselbiten – du

Mina barn har, liksom andra barn, älskat att pussla. Det har varit fascinerande att se hur de lärt sig pusslandets hemlighet; om färgfält och form som matchar.

När jag växte upp märkte mina föräldrar alla pusselbitar på baksidan. På så sätt var det lätt att hitta rätt när man fann en bit som gått vilse. Jag märker alla pussel. Varje pussel får sin lilla siffra, geometriska form eller bokstav. Likaså kartonglockets insida. Tips till er som kanske börjar få barn i pusselålder 🙂

Jag vill dock ägna följande rader åt några andra pusselbitar – nämligen människor. Oavsett om det är i din familj, på jobbet, skolan eller i samhället som stort, så är bilden av oss som pusselbitar gångbar. Alla är viktiga. Ingen förmer än någon annan, men alla med olika funktion. Formade att tillsammans bilda en fantastisk helhet. Med olika kulörer, former och karaktär.

Några trivs i mitten, omgiven av flera. Andra håller sig på kanten. Några är färgstarka, andra med svaga nyanser. Vi är olika men beroende av varandra. Annars ser vi inte hela bilden. Och man kan inte ersätta en pusselbit med någon annan.

Idag har vi våra två sista extraföreställningar med Sound of
Music. Och tro mig, ingen av oss på scenen skulle vara något utan den som sminkar, sköter ljus, säljer biljetter, torkar oväntad spya i publiken, tar emot en svimmande nunna, tar hand om ljud, städning, blomutdelning, ekonomi, sömnad, service, hemsida, annonsering, produktion, regi, koreografi, orkester. Med mera, med flera 🙂

Vi har fått stående ovationer vareviga föreställning. Magiskt! Nu vill JAG ställa mig upp, applådera och ropa till teamet: BRA JOBBAT! NI ÄR ALLA VIKTIGA, DUKTIGA OCH VÄRDEFULLA! Vi är inget utan varandra!

Nu är dagens första föreställning i full gång, publiken klappar i takt med skönsjungande barn! Heja NYMOS!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 − 7 =