Mindfullness-kakan

Det finns en urgod småkaka som heter Kantorns Favoriter. Jag har haft förmånen att få arbeta tillsammans med ett par underbara kantorer här i Nyköping under åren vi bott här. Tack vare Sound of Music lärde jag känna en ytterligare och har redan ett sångjobb på en konsert nästa söndag tack vare henne J Detta inlägg är ett extra tack till er för att ni finns och för att ni ger mig möjlighet att få göra det jag älskar <3

Vi kan förresten kalla den för mindfullness-kakan också, eftersom den kräver både handarbete (trillning) och tålamod (väntan). Denna lilla runda boll fullkomligt smälter i munnen, så den är väl värd både arbete och väntan!

KANTORNS FAVORITER

200 g rumsvarmt smör
3 dl socker
2 tsk  vaniljsocker
1,5 dl kakao
4 dl vetemjöl

Rör socker mjukt och blanda ner resten.  Det kan ta ett tag att få degen sammansatt. Trilla kulor av degen, och lev i nuet. Det blir 80 stycken så det tar lite tid. Lägg dem på en smord plåt. (Jag smörjer med olja) Grädda mitt i ugnen i 75 grader i 2 timmar. Nu kommer prövotiden. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar i ugnen över en natt eller dag.

Idag när jag gjorde dessa blev det 79 på plåten och en i munnen 😉 Imorgon ska kantor SM få njuta av dessa innan extraföreställningarna.

GOD lördag på er alla!

Kantorns favoriter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × ett =