Kärlekssagans början?

Utan pappa hade jag inte funnits. Ju. Det säger sig självt. Utan min man hade inte mina tre ljuva, älskade, underbara, ovärderliga barn funnits. Det säger sig också självt. Ju. Kanske är det tack vare min pappa som maken just nu är pappa? Varför då kan man undra?

Min pappa har alltid visat att alla möjliga sorters folk har varit välkomna hem till oss. Dörren har alltid stått öppen. Den som behövt rum fick alltid rum hos oss (och får än idag). Vi har haft bröder från Ghana, barn från Rumänien och familjer från Lettland, Tyskland, ja listan kan göras lång på folk som stigit över husets tröskel.

Bröder från Ghana kan resultera i krulligt hår i duschen och spännande maträtter, medan barn från Rumänien som inte kan engelska ger förlägna, glada miner med få ord. En lettisk familj kan leda till en mångårig relation och en tysk familj till en härlig tävling till havs. 🙂 Allt kan hända.

Jag ser väldigt mycket upp till min pappa för hans generositet och öppna inställning till folk. Han öppnar helt enkelt dörren och tar ingen cred för det. För honom är det ju alldeles självklart.

”Man ska inte sitta ensam på julen”, har hörts återkommande några jular och tack vare den inställningen var min man (då ”vän”) hembjuden till oss för att fira jul en snöfattig julafton för 13 år sedan. Så kan en kärlekssaga börja ser ni, även fast jag inte erkände den då, trots min storasysters genomskådande blick.

Kärlekssagan fortsatte och idag är min man stolt pappa till tre barn. En pappa som är närvarande, kramig, lyssnande och lekande. En pappa som visar att han älskar sina barn i ord och handling. Som vet att kärlek är att både uppmuntra och sätta gränser. Som älskar, älskar, ÄLSKAR sina tre ljuva, älskade, underbara, ovärderliga barn.

Tänk vad lyckligt lottad jag är som har dem båda i min närhet. En make tillika trebarnspappa här hemma och min egen fembarnspappa en bit bort i samma stadsdel. Hurra!

Ödmjukt tacksam för dem båda!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

arton − 8 =