Bästa föräldraledig-brödet

Här slänger jag ut ett recept för alla som:

1)   Inte vill kladda med deg
2)   Vill ha nybakt bröd utan krångel
3)   Är nyfikna på att prova
Och alla ni andra förstås.

Men simpelheten i detta bröd gör att det är praktiskt som föräldraledig. Att baka, som kanske kan kännas omständigt med alla jästurer, knådande och så vidare, blev plötsligt väldigt enkelt! Vassego!

ENKLA BRÖDET

250 grader, 15-18 minuter gräddningstid

13 dl vetemjöl

2 pkt torrjäst

1 msk salt

3 msk sirap

6 dl vatten 40-45 grader varmt

Blanda ihop allt till en lös deg. Jäs 2 timmar. Åk och handla eller ta ett bad eller snyt snoriga näsor.  Stjälp upp degen i långpanna med bakplåtspapper och njut av ren diskbänk och rena händer. Fös ut den så den blir jämntjock.  Pensla med ägg och go nuts med dekorationsfrön/gryn. Grädda. Ät och njut!

För er mer experimentella läsare kan man ju byta ut några dl mjöl mot tex graham, rågsikt eller nåt. Gammal havregrynsgröt från frukosten gör bröd saftigt. Linfrö/sesamfrö/solrosfrön kan man ju även ha i degen. Eller torkad frukt eller… Ja det är ju bara att köra på. Äggallergiker kan pensla med vatten istället.

Trevlig helg!

One thought on “Bästa föräldraledig-brödet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × ett =