Shermansymposium på Moderna (och bar)

I fredags hängde jag lite på Moderna museet på deras Cindy Sherman-dag. Lyssnade på Niclas Östlinds föredrag Identiteter i förvandling: En reflektion om teori och praktik, och ett slags panelsamtal med konstnärerna Annica Karlsson Rixon, Annika von Hausswolff, Annika Larsson, curatorn Niclas Östlind och min kära rektor Maria Lantz. Moderator var Katarina Wadstein MacLeod, som ju springer runt i korridorerna på Konstfack nu och då, samt i Venedig med oss när vi var på klassresa. Sen efter det så hade kandidattvåorna fixat festy på Moderna bar.

Föreläsningen var okej. Samtalet var intressant. Efterfesten var hemskt trevlig och rolig (och det fanns bra konst där!) men jag måste erkänna att det jag tänkte mest på under hela dagen var det där jäkla programmet med Belinda Olsson som jag såg på förmiddagen. Usch. Usch, provocerad blev jag. Kan inte släppa. Usch.


Min favvo-Sherman-bild. Cindy Sherman, Untitled Film Still, no. 92, från 1981.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fem × fem =