Och appropå förra inlägget…

…så finns det en fantastisk sydafrikansk konstnär vid namn Candice Breitz, som jag älskar och avgudar! Hon jobbar med fankultur, och just hur kändisar och deras produktion gör avtryck, lämnar spår och lever vidare. Kolla in hennes hemsida där man faktiskt kan se hennes videoverk i sin helhet, om än i taskig upplösning. Hett tips!


Bild av videoverket ‘Working Class Hero’ av Breitz. Ett antal människor har spelats in, en och en, när dom sjunger sig igenom John Lennons hela album ‘Working Class Hero’. Kören projiceras på rad, enormt stort, med dånande ljud och magi uppstår. Jag älskarälskarälskar det här verket, och började böla som ett litet barn när jag såg det på
Louisiana 2008.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

15 + två =