Happy gaijin

Igår träffade jag min professor lite snabbt, Takuro Osaka, eller Osaka-sensei som jag ska kalla honom. Han håller på med ljusinstallationer som man kan kika närmre på här.

I eftermiddag är det dags att snacka ordentligt med Osaka-sensei för första gången. Som Exchange Research Student, vilket är min officiella utbytestitel, måste man lämna in en plan över sin Research Topic senast den 22 september, och jag vet inte alls vad min topic ska vara…

Jag vill ju mest leka runt i ateljén och turista. Jag förstår såklart att jag måste kunna presentera någon slags konstnärlig idé över varför jag valt just Japan och att jag måste ha ett syfte med det här utbytet men… räcker det inte med att jag blir så otroligt inspirerad av landet?

Innan jag åkte presenterade jag idén om att jag ville utveckla mina performance via japanska influenser. Nu känns det snarare som att jag vill bygga installationer. Och göra interaktiva projekt i samarbete med andra studenter. Och jag vet, det ena behöver inte utesluta det andra, men när en ska skriva ihop en Research Topic måste en ändå kunna visa på någon slags röd tråd.

Jag ska fundera vidare på det här under promenaden strax. Jag ska gå till ISC (the International Student Center) och signa upp mig på japanskakurs för nybörjare. Det ska bli väldigt roligt! Inte att skriva på ansökan per se, men att lära sig japanska! Saikouuu!


Såhär vill jag glida runt! Duane Hansons “Tourists”, mixed media-skulptur från 1988.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 + 13 =