Grönt och skönt och stort!

By Jove, jag tror jag har vant mig vid värmen! Eller, nästan iallafall. Jag har precis vart ute och utforskat universitetsområdet i över två timmar, och bara en gång stannade jag till och tänkte “Nej, nu är det för varmt, jag dör, farväl du jordeliv.” Men så hamnade jag i skuggan igen och då var det a-okay!

Galet vackert universitetsområde, det här. Tsukuba Uni består av fem olika områden. Jag bor i det som kallas Ichonoya, det norra området som är gulbrunt på kartan. Min ateljé och verkstäderna ligger i södra delen, den som är röd/lila i mitten på kartan. Jag skulle gissa på att jag kan gå till min ateljé på… ja, en halvtimma kanske. Och det är verkligen grymt fin promenad det. Det är så mycket träd och grönt här, hela området är liksom lummigt och mysigt.


På promenad runt Tsukuba Uni.


Dålig bild inser jag nu, men det jag ville visa var att det rinner en å tvärs igenom centrala universitetsområdet, som dom byggt små broar och hoppa-från-sten-till-sten-gångar över. Hur gulligt som helst!

Hittade bland annat administationshuset, universitetsbiblioteket och universitetets egna Starbucks, samt en liten bokhandel med studentlitteratur. Tyvärr kunde jag inte kika närmare på något eftersom det är lördag, och här tar man tydligen ut ordentlig helg – allt är stängt både lördagar och söndagar.

Stort område iallafall. Stort universitet inser jag. Och apropå stort så tänkte jag visa er vad mer som är stort i Japan…

Jag vet att man inte direkt ser hur stor den där spindeln är but I swear to God, säkert fem centimeter från ena benet till motsatta. Och ni ska bara se trollsländorna!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 − 12 =