Ottos mamma och vårbruk

Hej Blogg! Styrfarten upprätthålls så bra att bonden inte haft tid att skriva något.

Mingrisen Ottos populära och trevliga mamma är här och styr upp med badrummet som har varit under renovering sedan i höstas. Hon är så eftertraktad att en tvinspelning hörde av sig på eftermiddagen och frågade om hon kunde vara med klockan 19. Hon svarade på sms att hon var långt bort och inte kunde. Då fick hon ett meddelande tillbaka, funkar 19.30?? Vi skrattade åt den komiska framförhållningen. Skulle hon kasta sig iväg från den grönskande gödsel och äppelblomsdoftande farmen för att få synas i tv, nix.

Bonden vårbrukar och njuter av våren och värmen. Gissa gärna vad det gula och vita är som växer i bakgrunden på bilden? God kväll

2 thoughts on “Ottos mamma och vårbruk

  1. Hej Bonden!
    Tänk att Otto fortfarande är med i svängen! Kunde ni inte ha skickat henne till tv i stället för hennes populära och trevliga mamma? Otto hade gjort succé. En och annan mikrofon eller tv-kamera hade hon kanske försökt tugga i sig men lite spill får man räkna med.
    En fin bild med känsla av vår och vårvärme har Bonden skickat med i bloggen. Jag tror mig veta hur de gula och de vita blomstren ser ut, men vad de heter vet jag inte. Om inte de gula är maskrosor förstås. De kunskaper om växter, deras namn och utseenden som vi fick i skolans biologiundervisning har så sakteliga glidit in i glömskans dimmor som inte utan vidare låter sig skingras. Möjligen kan det bero på att tyngdpunkten i den del av biologiundervisningen som handlade om växterna lades på växternas uppbyggnad. Linnés klassificeringssystem skulle vi kunna utan och innan. Jag tror inte att undervisningen i biologi hade samma tyngd som undervisningen i svenska språket, matematik, fysik och kemi hade i både realskolan och gymnasiet. I folkskolan fanns inte biologi som ett särskilt ämne. Där hette det naturkunskap, ett ämne som handlade om naturen i allmänhet.

    Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 × fyra =