Bonden har fått uppstånd och kossorna är i det gröna

Hej blogg! Det har varit en häktisk tid för bonden och någon deklaration har inte varit att tänka på. Så idag rang bonden i vanlig årlig ordning till skatteverket för att be om lite mer tid till deklarationen. Först fick man prata med en röst som sa beskriv ditt ärende: Jag skulle vilja skjuta upp deklarationen. Datorn förstod precis och frågade: vill du söka anstånd med att lämna deklarationen? Javisst, och så kopplades det till handläggare. Du har köplats 11 och betjänas av 9 handläggare och någon sekund senare svarar en Emil som frågar om jag vill ha uppstånd? Det blir tyst i luren en stund och sedan skrattar båda.

Kossorna utom dom med yngsta kalvarna har gallopperat ut på bete och på fredag ska förhoppningsvis fåren skjutsas ut. Bonden börjar se ljuset och nu gäller det att hålla styrfarten och inte hamna i sommarläge för snabbt.

Grannen med gröna traktorn har äntligen fått tillbaka sin traktor.

Följ gärna bonden på instagram: skenagard

Gissa vad kalven gör?

A post shared by Skena gård (@skenagard) on

God kväll blogg!

4 thoughts on “Bonden har fått uppstånd och kossorna är i det gröna

 1. Hej Bonden!
  Här skådas inget ljus. Hör här:
  ”Hönapöna badar” står det skrivet. Men den bild jag nu har hittat visar ingen badande hönapöna, däremot ett gäng höns som flaxar omkring på Bondens gräsmatta. Dessutom dök det upp något slags svans, brun, kanske utsprungen från en kossa. Och så gröna traktorn med tillhörande granne.
  Övrigt mörker:
  En morgon när jag kom ner i köket möttes jag av en besynnerlig, rätt otrevlig lukt. Först obegriplig för det var inte en lukt från avlopp. När jag öppnade kylskåpet var det rumstemperatur där inne. Minst. Men det var inte lukt av skämd mat. Efter någon timme fick jag av en man som förstår sig på kylskåp uppmaningen att genast dra fram kylskåpet och dra ur kontakten för det här kunde annars sluta illa. ”Det är nog termostaten som har gått sönder”, sa han och undrade hur gammalt kylskåpet var. ”Tjugofem år. Kanske mer”, svarade jag. Efter att ha anropat några himmelska makter rekommenderade han mig att så fort jag kunde se till att göra mig av med kylskåpet och köpa ett nytt. Så skedde redan samma dag.
  Strax efter detta hördes ett konstigt ljud från värmepumpen varefter den lade utav. Den är inne på sitt nittonde år, så det är inte ekonomiskt försvarbart att låta reparera den, så det blir till att köpa en ny. Den har aldrig krånglat tidigare.
  Till och från har varmvattenberedaren från år 2003 strulat på sistone. Jag bytte några säkringar allt eftersom de small av, rörmokaren bytte värmepatron och säkerhetsventil och säkringarna fortsatte att smälla av på löpande band. Nu får det vara nog. Det blir en ny varmvattenberedare också. Alternativet till det är att prenumerera på säkringar.
  Lycka till, Bonden, med att hålla styrfarten!

  Anmäl kommentar

  1. Hej jowa! Der var ett himla oflyt, men när inget mer går att byta ut så blir det nog 25 år av tur. Hälsningar bonden som har stopp i avloppet.

   Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 − 9 =