Vår

Hej Blogg!

Det är både vårigt och körigt på farmen. Bondens traktor drabbades av kopplingshaveri och blev stående i några dagar. Grannen med gröna traktorn som brukar rycka ut när det krisar är fortfarande traktorlös, hans traktor har drunknat säger lillebror. Bondbrudens traktor är också krasslig så det fick bli nästa bonde, hönsfarmaren som fick rycka in. Tre glada mekare hjälpte till att dela traktorn i två delar och byta koppling. Nu är traktorn nästan som ny.

I veckan har det också varit mycket kontorsjobb med jordbruksstödsansökan.

Idag har det varit en härlig vårdag på farmen. Det här fötts åtta lamm, märkts kalvar, trampat ner tulpaner, ströats, fodrats, skapats gödsel, grillats och odlats lite.

God kväll!

 

2 thoughts on “Vår

  1. Hej Bonden!
    Byta kopplingar var sådant som jag och mina ungdomskompisar gjorde i ungdomens dagar. Inte på traktorer, det har jag aldrig gjort, men på gamla mer eller mindre skruttiga bilar som vi ungherrar körde med och inte hade råd att låta reparera på verkstad. Vi hade att välja mellan att laga bilarna själva eller låta dem stå. Ibland brann de upp. En del motorer brakade samman därför att vi glömde att hälla olja i dem. Allting var mekaniskt och kunde därför rätt enkelt skruvas isär, lagas och skruvas ihop igen. Oljud, rök och damm hörde till, särskilt rök. Motorer som gick på fotogen och tvåtaktare som gick på en blandning av olja och bensin var fantastiska blårökutvecklare. Och lastbilar som kördes på den tidens diesel. Svart, tjock rök. Kvävande. Oj oj oj. Någon bilprovning minns jag inte. Jag tror inte att man brydde sig. Rök det så rök det. Och rök gjorde det. Och small. Baktändning, en explosion i avgasröret. Den smällen kunde skrämma vettet ur vem som helst.
    Hur mår gröna traktorn efter denna långa vistelse i vatten?
    En katt bland hermelinerna, brukar man säga. Här på Bondens bild har vi en gris bland lammen. En fin bild, tycker jag. Traktorbilden är också fin i den kategorin bilder.

    Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

åtta + tjugo =