Tangomormor skjuten

Tangomormor ser ut att vara skjuten i huvudet  sa storebror. I själva verket blev hon överfallen av stora infrysta stekar när hon letade igenom frysen efter lingon till kalopsen. Hon letade sytematisk som hon är och började nerifrån och köttbitarna kom uppifrån, som en köttlavin.

Tänk om bonden kommit in och hittat mormor avsvimmad bland stekarna. Nu var hon bara lite omskakad och blodig. Bonden föreslog att hon skulle kunna ta vägen förbi systerVet på hemvägen om det behövdes något stygn.

Ute är det kallt och bonden fryser ganska mycket. Traktorn fryser också och lastaren krånglar den måste värmas ideligen. Låsmekanisen till ena dörren kärvar också och traktorn vill köra med dörren öppen. Bondens stövlar är så stela att fötterna måste slås ned. Guldgrepen som är bonden mest använda redskap har isande kallt träskaft.

Bonden håller andan när fodervagnarna körs och  än så länge håller de gamla kolswalänkarna. Inne är det så kallt att små nysådda plantor fryser ihjäl.

Snälla Kung Bore lite varmare väder skulle vara trevligt.

3 thoughts on “Tangomormor skjuten

 1. Ja, Tangomormor ser sannerligen skjuten ut på ett ungefär. Eller kanske. Eller nja, tveksamt. I en deckare blir mordoffret ihjälslaget med en som jag antar djupfryst fårfiol. Mördaren bjuder de mordutredande poliserna på en middag som förstås består av fårfiolen. ”Hej hopp! Här sitter vi och äter opp mordvapnet.”
  Nåja, att bli överfallen av ett gäng stekar är inte fy skam. Jag kan inte minnas att tant E råkade ut för någonting liknande. Hon brukade förstås inte förvara lingonburkarna bland djupfrysta stekar så det var väl därför hon klarade sig. Å andra sidan förvarade hon inga djupfrysta stekar heller. Hon hade helt enkelt ingen frys. Men hon hade mycket annat i stället. Livsfarliga grejer en del av dem. Gifter och annat sådant som man tar odjur och ogräs av daga med. Hon hade ett blått pulver som tog livet inte bara av ogräs utan av allting annat också. Man blandade det i vatten och spred lösniningen med vattenkanna. Så småningom spred sig giftet vidare nere i jorden, nådde andra växters rötter och ajöss med de växterna. Om en lymmelpojke blandade det torra pulvret med socker och dammade till blandningen utav bara den med en slägghammare exploderade den. Blandningen, inte slägghammaren. Om lymmelpojken tryckte in blandningen i till exempel ett cykelstyre och dammade till exploderade alltihop. En och annan lymmel hamnade av denna anledning på akuten där han erhöll en redig utskällning av en översköterska. Hon hette Elsa och var vida känd för sina fantastiska utskällningar.
  Hur kom jag in på detta nu då? Nå, i vart fall hörde jag i nyss i radion att ett vårliknande väder skall dra in över sydligaste Sverige. Vi här uppe får vänta någon vecka. Så ha hopp, Bonden. Våren kommer hit också.

  Anmäl kommentar

  1. Hej! Blått pulver som sprängs låter inget vidare. Mormor letade frysta lingon för att snabbt röra ihop sylt. Jag trodde nästan att du var försvunnen igen men nu sprutar det visst ut kommentarer. Man tackar. Hälsningar bonden

   Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 + 19 =