Jobbigt

Hej blogg!

Fodervagnen har hunnit med ett nytt haveri och det har klippts några får.

De vanliga ladugårdgöromålen tar lång tid. På något underligt vis så blir det aldrig färdigt, ju mer tid det finns desto längre tid tar det. Bonden och mellanbrodern har varit själva några dagar och aldrig fått färdigt innan månen och stjärnorna lyser upp himlen. Vi har missat talanger och en viss musiktävling på televisionen.

Ska man hinna något extra så måste man göra det innan alla måsten är klara och det gjorde vi. Ser du vad det är blogg? Ett enkelt bygge av små halmbalar och gamla fönster.

ps. Läs jowas berättelse om sin skidåkning i kommentarsfältet till förrförra inlägget. Det är så roligt.

God kväll

 

 

 

4 thoughts on “Jobbigt

 1. Hej Bonden!
  När jag först såg bilden tänkte jag att nu har Bonden byggt en paradväg upp till ladugården. Det såg ut så. Men så tänkte jag att i så fall har Bonden byggt med alltför skört material. Glas är inget bra material att bygga paradvägar med. Det Bonden har byggt är en varmbänk att odla i. Det är ett fint bygge. De gamla fönstren ligger vinkelrätt, rakt och väl ihoppassade. Snyggt jobbat, Bonden! Att Bonden har använt gamla uttjänta fönster är särdeles tilltalande. Vi måste återgå till att använda allting som går att använda i stället för att kasta uttjänta men ändå fullt användbara saker i soptunnan och köpa nytt. Människorna i generationen före min kastade ingenting förrän det var fullkomligt slutanvänt. Vanligen kastade man det inte ens då utan sålde det till skrothandlare och, om det var textilier, till lumpbodar för vidare användning i andra sammanhang. Lump användes bland annat vid tillverkning av papper. Nästan allting som var utslitet för det ändamål det var avsett kunde användas till någonting annat. Plast fanns inte och därmed inte heller det miljöproblemet.
  Att Bondens vanliga ladugårdsgöromål tar lång tid och aldrig blir färdiga är ingenting att förvåna sig över, tycker jag. Arbetet är rätt hårt och när Bonden är färdig i den ena änden av ladugården är djuren redan igång i den andra. När så virus och baciller slår till och fodervagnen krånglar, ibland utgödslingen också, blir det extra mycket arbete med åtföljande trötthet.
  Lev väl, Bonden, och var rädd om dig

  Anmäl kommentar

  1. Hej jowa! På så vis var det bättre förr att saker var gjorda för att hålla och att dom gick att laga. Tänk bara dagens underhållsfria fönster, det betyder bara att dom inte går att laga. Paradväg får bli nästa projekt.
   God kväll

   Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 + fyra =