Bonden sänder SOS

Hej blogg!

Här kommer en liten blogg som skrevs för några veckor sedan.

Som du vet blogg är bonden ingen person som gör saker i tid, nästan allt görs i sista sekund även roliga saker. Bonden är bra på att fika i lugn och ro och sedan jobba kväll. Bonden har  ingen almanacka utan vet bara ungefär vad som behöver göras under året.

Nu hade det kört ihop sig alldeles extra. Moffa har länge ägnat sig åt byggarbeten och bonden har själv kämpat på i ladugården.

Bonden sände ett SOS till Moffa om en havererad fodervagn och sedan visade det sig att nästan hela bondefamiljen hastigt däckade i en jobbig influensa. Samtidigt kröp temperaturen ner mot minus arton och det fanns såklart ingen ved. Bonden och barnen har vedbacke på logen och sågar och hugger lite varje dag men nu var det inte läge för vedhuggning. Det gällde att slå ner fötterna i de stela gummistövlarna och släpa sig runt och sköta djuren. Olägligt nog så var det dags att byta silo för att få fram foder till djuren. Lägg till det att bonden inte förnyat sitt körkort i tid och nu inte kunde köra bil längre. Inte kunde bonden prata i sin telefon heller för ljudet var så svagt.

Moffa visade sig från sin flexibla sida och kom till undsättning. Nu kunde det bara bli bättre och det blev det.

7 thoughts on “Bonden sänder SOS

     1. Hej dansken! Ska höra om släktingarna kommer. Det kan bli för mycket för dem om Acka och Morten anländer samtidigt. Hälsningar bonden

      Anmäl kommentar

 1. Hej Bonden!
  Oj oj oj, ett sådant elände! Det är tur för Bonden att Moffa finns där i bakgrunden beredd att komma till undsättning när bekymren hopar sig. Fodervagnen tycks vara en källa till återkommande strul med reparationsinsatser av Moffa som följd. Låt oss hoppas att inte fodervagnen rätt som det är ramlar ner från skenan i taket så att någon får den i huvudet. En kossa, till exempel. Den kossan skulle säkert bli upprörd. Vore det i stället en lättretad tjur skulle det bli liv i luckan, eller i laggårn som det är i det här fallet.
  Om jag har förstått det rätt skall den blivande veden först släpas från skogen till gården, släpas vidare upp på logen, bearbetas där med yxa och såg, därefter vräkas ner till ladugården genom en lucka i logens golv för att till sist släpas upp till huset, släpas till köket, hivas in i spisen och antändas. Det låter jobbigt så jag antar att Bonden har hittat på andra metoder för vedtransport. Bland Bondens bilder finns en med Bonden stående på en spark lastad med en katt och allehanda utrustning för tillverkning av ved. En motorsåg och en yxa finns där och itusågade kraftiga trädstammar tycker jag mig minnas. Det är en härlig bild så jag får ta och leta upp den bakåt i bloggtiden.
  Även om nu Bonden gör allting i sista sekunden, så kan jag inte tänka mig att Bonden är långsammare än jowa som är utnämnd till världens långsammaste människa. En människa som är så snabb att tanke och handling är ett brukade säga att av jordens alla människor är jowa den långsammaste av de långsamma. Detta har sedan ändrats till att jowa inte är en av de långsammaste utan det är jowa som är världens långsammaste människa. Någon överman i detta avseende finns inte. Det är fullständigt omöjligt enligt expertisen. Att Bonden missade att förnya körkortet i tid låter förstås en aning oroväckande. Men jag undrar om det har med långsamhet att göra. Snarare är det väl så att Bonden har för mycket att göra om dagarna.

  Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × ett =