Bondebloggen återvänder

Hej blogg!

Jag tror att jag ska sparka igång dig igen.

Sedan en tid har bonden slutat med kaffe och diverse jobbigheter har drabbat farmen. Krånglande utgödsling, fodervagn och avlastarvagn har havererat inom loppet av en vecka.

Kossan mjölkkon Grevinnan LasseMaja skulle ha kalvat i slutet av januari och ingen liten gullig kalv dök upp. Det är en lång historia hur denna kalv av speciell ras blivit till på konstgjord väg. Datumet för när detta inträffat hade tappats bort och nu återfunnits och det visade sig att kalven redan skulle ha anlänt. Gode kogud var är kalven? Det underliga är att systerVet varit här och undersökt kossan och sagt att hon är dräktig. Vad gör bonden nu? Anmäla systra till veterinära ansvarsnämden för psykisk och ekonomiskt lidande, eller hur är det man gör i den moderna världen?

 

Nu när jag ändå  klagar på SysterVet så, titta på de två kvigorna i mitten.

 

6 thoughts on “Bondebloggen återvänder

    1. Exakt. Grevinnan har blivit betäckt av Börje ute i det fria och helt okonstlat. Som SysterVet minns det så sa hon just så nämligen att Grevinnan är dräktig men att fostret var lite väl litet för att vara tillverkat den 26/4. Bonden förnekade bestämt och menade att Grevinnan endast haft en enda chans att bli havande nämligen den 26/4. Vi får väl se hur detta slutar. Bonden håll oss uppdaterade.

      Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 − sju =