Hej Blogg!

Idag har det varit en härlig sommardag på farmen. Två av pojkarna skjutsades till skogs för att cykla till kusinerna. Storebror körde med fräsen under elstängslet. det åts nypotatis och sill. dracks kaffe. klipptes två får. flyttades tjurar och städades lite på logen för att förbereda för vetemjölsskörden.

Lillebror tränar sig på att sluta med blöja och när vi var på logen för att städa bajsade han lite. han ropade stolt: – mamma kom och mocka! skitskrapan hämtades och klutten kastades ut i ogräset. efter en liten stund: – mocka igen mamma! Dagis börjar igen på måndag undrar hur det ska gå.

Allt är nästan som vanligt på farmen utom att min älskade farmor Tjammo är död. Hon har alltid funnits och varit min bästa vän. Jag saknar dig.

 

One thought on “Hej Blogg!

 1. Hej Bonden!
  Tråkigt att Tjammo är död. Bonden har alltid skrivit så vänligt om henne. Det känns konstigt när någon som alltid har funnits i ens liv inte längre gör det. Särskilt förstås när det är någon som man har tyckt om.
  Liv och död. Obegripligt. Inte värt att fundera för mycket på, tror jag.

  På dagis kommer det att gå bra. Under ett långt liv har jag lärt mig att det inte gagnar någonting till att oroa sig. Inte behöver man planera så detaljerat och långt in i framtiden heller. Det blir som det blir oavsett oro och planering. Vanligen blir det bra. Fast i den uppstressade och besynnerliga tid som vi nu lever vet man inte. Jag undrar hur det går den dag när grundbulten lossnar så att alla mobiltelefoner och annat digitalt stängs av och tystnar. Vem vet, många kanske drar en lättnadens suck då. Dess värre kommer väl ett och annat att gå käpprätt åt pipsvängen. Som i ett varuhus för några år sedan. Plötsligt släcktes allt ljus, kassornas gick i baklås och inga dörrar kunde öppnas. Något manuellt reservsystem fanns inte. Till slut kom räddningstjänsten och släppte ut oss.

  Inte visste jag att Bonden odlar vetemjöl. Är det storbak på gång? Eller har farmens fyrfota invånare blivit finsmakare?

  Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 − fem =