Hagbygge i aprilväder och lite annat

Hej Blogg!

En hel del nötter har fått sparken ut i hagarna och staketbygget hos grannen med gröna traktorn har äntligen börjat. Staketmaterial inköptes för mer än en månad sedan men tiden har inte räckt till. Första staketbyggarpasset var det riktigt otrevligt väder, det blåste svinkallt .Bonden har frusit i flera dagar efter det känns det som, avkastade vinterkläder fick hämtas in. Nu kan vädret bara bli bättre tänkte bonden på den första byggardagen, och lite bättre blev det på den andra. Nu har den tredje dagen passerat och vädret var bitvis trevligt.

Bondefamiljen har fått en besvärlig förkylning och bonden hostar och kraxar och är svag. Lillebror har varit hemma från dagis i en och en halv vecka och en sjuk lilldräng är inte till så mycket hjälp i ladugården.

Igår kväll när bonden skulle ut på ett litet pass efter middagen och det var kallt och otrevligt ute övertalades alla bröder till att vara inne och titta på tv.

Bonden hann inte mer än upp på skullen för att kasta ner halm innan alla fyra var ute. Tre stycken cyklandes inne i ladugården. Lillebror i dagisjacka och med tunna innebyxor och stövlar, han stod och tvekade att köra över en gulfärgad kalvdiarré på båspallen.

Lamm och kalvar överallt och gallbräkande tackor. Det var den lugna kvällsturen för bonden.

Här är en bild när lillebror vattnar blommor som lammen äter upp. Hunden håller ordning och bonden har kastat av sig vinterkläderna. Kläderna fick senare hämtas när kylan kom tillbaka.

God kväll blogg!

4 thoughts on “Hagbygge i aprilväder och lite annat

 1. Hej Bonden!
  Nu är jag på banan igen efter en svängom med söstra mi.
  Det första jag upptäcker är lillebror som vattnar blommorna i ena änden medan lammen äter upp dem i den andra. ”Hä vurte liksom eljest”, skulle bonden P ha sagt om det hade varit hans gård och hans lillebror och om han fortfarande hade varit bonde. Men P är inte längre bonde. Som hårt arbetande vanlig bonde och lika hårt arbetande skogsbonde har han slitit ut sig med ständiga smärtor överallt som följd. ”Han har tjänat ut”, lär hustru U ha sagt. ”Jag har gjort mitt”, lär P själv ha sagt. ”Ta dig i kragen och ryck upp dig”, lär P:s bror ha sagt.
  Vädret blev förstås bättre därför att Bonden tänkte att det skulle bli det. Jag tror på de positiva tankarnas goda effekter. Bondens positiva tänkande var så starkt positivt att det nu blåser sommarvind här. Enligt televisionsmeteorologen P skall värmen bestå i vart fall några dagar. Bra tänkt, Bonden!
  Hur har Bonden det med årets fårstängsel? Och varför är det svårt att hålla fåren på rätt sida om stängslet? Är det så illa att vi kan flyga till månen och göra andra mer eller mindre onödiga bravader där ute i evigheten men inte bygga stängsel som håller ett gäng får där de skall vara?
  Därmed önskar jag Bonden en god natt och hoppas att bondefamiljens förkylning nu är till ända lupen.

  Anmäl kommentar

  1. Hej jowa! Bonden är fortfarande knäckt av den hiskelig förkylning som parkerat i bihålorna en tid. Var det bonden P som var kär som en klockarkatt? Kan du inte berätta lite om det? Hälsningar Bonden

   Anmäl kommentar

   1. Hej, Bonden!
    Om någon av de klockarkatter som jag känner till har förekommit i Bondebloggen kan det knappast ha varit någon annan än bonden P som nog inte hade några tankar på ett eget äktenskap när han var med på sin brors bröllop och där träffade brudens mor. Det var då klockarkatten slog till enligt vad de båda har berättat. Bonden P och brudens mor U bodde på vitt skilda platser, inledningsvis inte ens i samma land, men Amors pilar hade träffat deras hjärtan och förvrängt deras sinnen, som det står i äldre tiders romaner. Amors tilltag fick till följd att bonden P gifte sig med sin brors hustrus mor. Det är nu många år sedan, men jag tror mig ha förstått att klockarkatten fortfarande är med dem.

    Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 + sexton =