Slutet närmar sig…

Bondbruden här!

Det närmar sig slutet för Bondbrudens tjänst i den stora ladugården med alla snälla djur, och så även för Bondens semester. Tiden har gått fort och jag kommer att sakna mjölkandet, bajsskrapandet, Bippsi, Bappsi, Mamma Mu, Kråkan och för att inte tala om det lilla duracellfåret 1625 Nisse! Vädret har bjudit på de finaste vårdagarna med fika på logen, men även snöblaskstorm och genomsura kläder. Allt har sin charm, väder är trevligt i alla dess former!

Jag tror att jag skött mig bra den här gången. Alla djur lever, jag har till och med räddat livet på en av tackorna, en kalv som lagt sig uppochner i nerförsbacke och inte kom upp, samt plåstrat om en kossa som halkat och gjort illa klöven. Det kanske kan väga upp för den döda grisen härom året?

Nu ska jag göra en pastadeg på våra fina ägg till kvällens lasagne. Självklart med eget kött, tomater från i somras och Bippsis fina mjölk som övriga ingredienser. Det är skönt att veta vad maten kommer ifrån, och att köttet inte legat framme i gassande sol som Bonden själv skrev om i sitt tidigare inlägg.

Trevlig helg önskar Bondbruden och kalven Greve Bappsi!

 

One thought on “Slutet närmar sig…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tio + 9 =