One night in Bangkok-Shortcut to Night market

När vi lämnat av väskorna på hotellet var det redan kväll och mörkt och dags att se sig om efter något att äta. I hotellets reception sa någon, köp mat på gatan eller på foodland som är en mataffär. Eller ta hotellets tuktuk till huvudgatan och ta er till skytrain och åk till night market,  det får ni bara inte missa och det är bara öppet på helgen. En taxichaufför dök upp och sa: I can driver you, only ten minuts, very cheap taxameter. Det kändes enklare än att hitta fram själv.

Vi hoppade in och for iväg och efter några minuter såg vi något på andra sidan vägen som liknade en marknad, Night market? Yes! Trafiken verkade stå still i andra riktningen trots fem filer åt varje håll och vi misstänkte att vi skulle köra en bra bit fram för att göra en U-sväng. Chauffören svängde in på en smal sidogata och sa: I drive you shortcut. Vad skönt att han hittar så bra, den kön vill man inte stå i. Vi åkte trångt i den här taxin också, det stutsar och far och han svänger hit och dit. Bilarna verkar inte ha någon vidare stötdämpning här och trafikreglerna få. Flera av barnen somnar trots den omtumlande färden och bonden börjar fundera på om det var ett klokt val att gå på marknad mitt i natta. När  det gått över tjugo minuter börjar vi skruva på oss och undra när vi är framme? Only twenty minutes får vi till svar. But from hotel it was ten minutes? Yes! And now? Five or ten minutes. Något vettigt svar kan man inte få och rätt som det är så känner vi igen oss, åkte vi inte här förut? Efter fyrtiofem minuter är vi framme.

Ett stort område med marknadstält, massa människor, bra och dåliga lukter, hög musik, försäljning av allt mellan himmel och jord. Alla möjliga sorters mat tillagades på plats under mycket enkla förhållanden, ingen kylning, kött och fisk låg framme i värmen. Skulle bonden våga äta mat här?

Tänk om bonden och bondbruden stått här och sålt sina korvar och lammskinn. Lammskinn åttatusen Baht, extra bra pris!

Att detta var enda chansen att se en ”Night market” stämde inte alls, vi har ramlat in på flera stycken efter detta.

God kväll blogg!

2 thoughts on “One night in Bangkok-Shortcut to Night market

  1. Att försöka lura turister tycks vara vanligt på flertalet turistorter. Jag turistade för många år sedan i ett nordafrikanskt land och skulle köpa en liten, speciell, nyckelring till sonen som samlade på dylika. Det första priset var c:a 100 svenska kr, när det var slutförhandlat efter tre timmar, när vi varit och tittat på sevärdheter och ätit middag och kom tillbaka , var fem (5) kr. Detsamma gällde flera andra saker som inhandlades. Tror ändå inte att Bonden kommer att sätta priser som ska prutas ner.

    Anmäl kommentar

  2. Hoppas att Bonden klarat magen i gott skick. Kött och fisk i värme låter annars som en säker magdödare…. Du kommer väl ihåg hur det gick för mig när jag blev bjuden på gröna kokta korvar som stått framme i sommarvärmen?

    Anmäl kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 − 6 =