One night in Bangkok

Vi närmade oss marken och en blandning av grönska och ett virrvarr av elledningar uppenbarade sig. Vid den första landning hade vi blivit tillsagda att en mer grundlig kontroll av oss skulle göras innan vi trädde in i landet. Den här gången slapp vi ut utan kontroll efter diverse U-svängar. Detta är U-svängarnas land både på flygplatser och i trafiken fick vi snart lära oss.

Vi kom ut i den varma fuktiga luften och till ett hav av taxibilar och något slags kösystem. Vi blev visade till en extra stor taxi fast den hade bara fem säten. Är den för sex personer? Chauffören sa något obegripligt och pressade in oss. Nu gick den ryckicka färden framåt och sidledes med många filbyten, att hålla avstånd i trafiken finns inte här. Vi körde förbi  gigantiska ofta sterila  hotellkomplex och mellan dem plåtskjul och djungel.

Växter som vi har i krukor hemma växer både i ordnade former och vildvuxet så fort det finns lite jord. Man ser nästan inga barn alls här och ingen har mer än två barn. Överallt finns vagnar med matförsäljare, taxibilar, moppetaxi och förstås tuktuk. Försäljarna är inte alls påflugna och jobbiga. Språket är katastrof, missförstånden vanliga överallt. Peka på det man vill äta och ge en skriftlig adress om du vill åka någon stans.

Trottoarerna är mycket bristfälliga kanter överallt och mycket smalt, saker och bilar står och blockerar vägen. Tittar man upp så är det elledningar överallt, det verkar som att man drar en till varje hus eller kanske  uttag. Hur dom kan hålla ordning på ledningarna är obegripligt.

Det jag egentligen skulle berätta var vår tur till ”Night market” på kvällen när vi kom men jag hann visst inte dit.

Ha en bra dag blogg!

One thought on “One night in Bangkok

  1. Det låter spännande och annorlunda, men för mig räcker det att läsa Bondens texter. Det är bra trevligt här hemma bland djuren så jag skippar semester i år igen;)

    Nu vill vi höra mer om marknaden, och om hur maten är? Och vad har ni gjort mer? Blir det några utflykter eller är det svårt att komma överrens när man är 6 personer?

    Anmäl kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 1 =