Uppdatering från farmen

Hej Bondens blogg!

Bondbruden här igen. Ambitionsnivån var hög innan bondefamiljen åkte på semester. Bloggen skulle uppdateras dagligen och jag skulle berätta om alla skojigheter, men jag har faktiskt varken orkat eller haft tid. Allt går bra, men jag är faktiskt ganska trött. Det tar på krafterna att sköta två gårdar, vara äggförsäljare och mejerist. Jag hoppas jag överlever tills Bonden kommer hem. När det blir vet jag inte säkert dock? Det kanske Bonden själv kan svara på i en liten kommentar här nere?

Som sagt, allt går oförskämt bra. Jag skulle vilja utnämna mig själv till Utgödslingsdrottning. Jag är bäst på att blanda till den perfekta gröten av rent kobajs och halm, precis som herr utgödsling vill ha det för att kunna trycka iväg det ut på den gigantiska bajshögen utanför ladugården med ett glatt slurpande.

Rekord slås varje dag. Snabbaste bajsskrapningen, snabbaste bäddandet med halm, äggrekord och mjölkrekord. Från djurens sida tror jag att äta och bajsa så mycket som möjligt ligger högst på listan, tätt följt av att förorena vattenkopparna så många gånger per dag som möjligt. Speciellt en liten rödbrun luddig kossa slår rekord varje dag, både i att vara dum mot andra kossor och bajsa i vattnet. Hon går utmed hela längan med vattenkoppar, stannar vid varje och kliar arslet och klämmer ut lite bajs precis lagom så det blir bräddfullt i vattenkoppen, sen vidare till nästa och upprepar proceduren. Efter går Bondbruden med diskborsten i högsta hugg och gör kopparna skinande rena.

Förresten, riktigt allt är inte guld och gröna skogar. Innan dagens osttillverkning ska jag sanera både mig och mina kläder. Mina tidigare orangea byxor och grå jacka är idag helt bruna. Imorse skulle jag smidigt som en get hoppa över elstaketet in till kossorna för att skilja bort lite kalvar. Smidigheten som en get är ett minne blott och idag var jag mer som flodhäst. Jag trasslade in ena benet i eltråden och landade pladask i soppan på marken bestående av 25cm djupt kobajs. Där låg jag och kravlade med nyfikna kossor omkring mig och förbannande mig över att jag inte stängt av elen. Loss kom jag som tur var och ingen större skada skedd!

Nu ska jag ta reda på dagens mjölk, som även idag slog rekord – 20,5 liter. Vart ska detta sluta? Kommer bondbruden bli begravd bland alla ostar och andra gottiga mjölkprodukter, eller hinner Bonden komma hem innan?

Tack och hej!

2 thoughts on “Uppdatering från farmen

  1. Imponerande Bondbruden! Att sköta EN gård kräver sin kvinna, alt två män. Kanske skulle James vara med i alla fall? Ser fram emot att kunna få inhandla ost, eller är den enbart för Bondfamiljerna? Litar på att de inte smakar kobajs.

    Anmäl kommentar

  2. Hej Bondbruden! Vad trevligt med en uppdatering. Verkar gå strålande för dig. Jag trodde också att jag skulle uppdatera mycket. Att resa med fyra barn med olika viljor och dåligt internet i landet försvårar. Jag kommer söndag kväll om flygningen går bra. Annars ses vi i Nangijala

    Anmäl kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tretton − åtta =