Bondbruden träder in!

Hej Bondens Blogg!

Nu ligger Bonden och hennes familj på varmare breddgrader och intar en brunare kulör, svettas lite, badar lite och äter förmodligen god mat och har det riktigt trevligt. Det är skönt för dom!

Nu är det jag, Bondbruden, som har farmen i mina händer. 2 dagar har gått och inga nämnvärda katastrofer har inträffat. Fodervagnen är fortfarande hel och lillbondens kära gris Pippi3 lever och frodas. Kossor, får, höns, hästar, kaniner och katter matas och pysslas om och ladugården hålls i finaste skick och utgödslingen blir sopren utan haverier. Grevinnan Bippsi (här har jag snällt gått Bondens krav till mötes och går med på att kossans riktiga namn Grevinnan får användas, men lägger naturligtvis till ett egenvalt) mjölkas så det står härliga till och nu har både en fin hårdost och  halloumi tillverkats. Bondbruden avancerar.

Att bero på Grevinnan Bippsi. Bondbruden har en viss förmåga att vilja döpa alla Bondens djur. Ibland går förslagen igenom, men ibland uppskattas dom inte. Sånt lyssnar jag inte på utan fortsätter enträget att kalla dom vid sina rätta namn. Bondens 4 hästar, lillbondens gris och ett gäng kossor har både sina felaktiga namn (Bondens) och sina rätta (Bondbrudens).

Hoppas att Bonden kan läsa detta trots många mil bort, och känna sig lugn på sin semester. Jag lever men är lite halt, men fullt funktionsduglig och kommer ta hand om dina djur så bra jag bara kan. Det är inte bara fallet på isen häromdagen som gjorde mitt knä som en svullen regnbåge, utan även ett fall från en ostadig trädgårdsstol som jag stod på när jag mockade åt den, så som Bonden uttryckte det ”lekfulla”, tjuren Börje.

Varför Bondbruden stod på en ranglig stol kan tyckas konstigt, men faktiskt livsnödvändigt för överlevnad.

Nu ska jag koka mina ostar, sen ut och laga hönsgård som någon stor varelse, typ elefant, ser ut att ha trillat genom taket på.

Trevlig kväll!

4 thoughts on “Bondbruden träder in!

 1. Hej Bondbruden! Vad bra att du sköter farmen på ett strålande sätt. Hoppas att Grevinnan Lasse-Maja fortsätter att hålla dig sysselsatt. Bonden är halvt i chock av upplevelserna på den så kallade semestern. Ska försöka knåpa ihop en blogg. Hälsningar från Bonden

  Anmäl kommentar

  1. Jag slutar sköta Bippsi om hon inte får heta Grevinnan Bippsi! Nu får hon mockat åt sig säkert 20 ggr om dagen. Så fort hon bajsat så är Bondbruden där och skrapar och lägger på fin ny halm. Vill du att denna perfekt skötsel ska upphöra? Hot hot hot
   Blogg vill vi alla läsa!

   Anmäl kommentar

 2. Hej Bondbruden!
  För att börja med Bonden får vi hoppas att hon inte kommer tillbaka hem lika rödprickig av myggstick som hon gjorde förra gången, eller när det var.
  Bortsett från ett skadat knä och elefantöverfallet på hönshuset ser det än så länge ut att gå bra för Bondbruden och Pippi 3. Skadade knän skall man vara försiktig med för undvikande av framtida besvär, men överleva kommer Bondbruden att göra; förmodligen också Pippi 3 om inte tjuren Börje får för sig att Pippi 3 är rätt onödig.
  Vi kan förstås fråga oss varför Bondbruden riskerar liv och hälsa genom att ställa sig på en ranglig trädgårdsstol, dessutom i närheten av en lekfull tjur. Hur kan det vara en förutsättning för överlevnad? Jag kan tänka mig att det är tvärtom. Eftersom trädgårdsstolen är ranglig kan det nog komma något knirkande och knakande ljud från den. Tänk om det råkar vara just sådana ljud som retar upp Börje så att han får för sig att skicka i väg trädgårdsstolen genom ladugårdstaket eller rätt in i hönshuset. Det vore inte bra. Särskilt inte för Bondbruden.
  Stå på en stol och mocka? Är inte det att komplicera livet i ladugården?
  Om namn kan man ha olika åsikter så klart. För min del tycker jag att Grevinnan, även om det nog är ett ovanligt namn på en ko, är mera tilltalande än Bippsi. Bippsi kunde vara namnet på ett rengöringsmedel. ”Bippsi gör spisen skinande ren.”
  Förr hade kossor sådana namn som Maj-Ros, Maj-Gull, Maja, Stjärna. Gull och Maj i olika kombinationer var vanliga. Hästar hade också namn, däremot inte grisar efter vad jag kan minnas.
  Lycka till, Bondbruden!

  Anmäl kommentar

  1. Nu ska du inte vara sån Jowa! Visst ska kossor ha fina namn som dom du radade upp, men Bippsi och Bappsi heter som dom gör efter min favoritdryck Pepsi max, som har smeknamnet bippsibappsi. Det är en ära att få bli uppkallad efter denna livets dryck. Bara de bästaste kan leva upp till dessa namn, och det gör de här två krabaterna!

   Idag klarade jag mig helskinnad på stolen!

   Anmäl kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sju + arton =