Innan avgång och svinskötsel

Hej blogg!

Bonden diskar och väntar på att ostkakan gräddas.

Det har börjat snurra i huvudet på bonden som tänker på smått och stort som behöver göras innan den exotiska resan som Bondbruden avslöjade för dig.

Förra året for bonden bort i tre dagar och innan dess var det en vecka fyra år tidigare. Båda gångerna gick en fodervagn sönder och ena gången dog en gris. Den stolta svineriägaren är lite orolig att lämna över sin guldklimp Pippi 3 i Bondbrudens omvårdnad. Han funderade över möjliga bötesbelopp om grisen skulle gå åt. Bonden sa att hot nog inte var ett sätt att få Bondbruden att ta extra bra hand om svinet.

Förresten så är inte svinet själv så bra på att ta hand om sig. Utsätter sig för risker genom att inte bry sig om nötternas signaler till exempel när det är dags att flytta på sig, äter bajs och smaskar retande framför dem. Häromkvällen när bröderna och deras farmor skulle på promenad i skymningen skulle svinet med. Farmor kom hem först, tätt följt av svinet och därefter bröderna. Hemma på gården kom Moffa med bilen och stannade men grisen sprang rakt in i grillen. Moffa sa att det nog gick bra med både bilen och svinet som han trodde var rätt tålig. Trafik och svinet är ingen bra kombination, golfbollar bör också undvikas enligt svineriägaren.

Ett par dagar efter svin i grillen insidenten så rann all olja ut ur Moffas bil men han verkar inte se något samband.

En sak som bonden felprioriterar innan resan är att få igång varmbänken så att det kan bli färska grönsaker snart efter hemkomsten.

God kväll!

 

One thought on “Innan avgång och svinskötsel

  1. Svin i grillen är inte alls bra. För många år sedan råkade jag också ut för det, men den gången var det ett vildsvin. Det var på den tiden då Riksväg 1, Sveriges dåtida trafikpulsåder från söder till norr, höll på att ersättas med nuvarande E4, ett mödosamt arbete som tog många år.
    Nåväl, small gjorde det i vintermörkret. Motorhuven blev skev och fick bindas fast med ståltråd. Oljan rann inte ut, men bilen blev delvis bucklig, delvis tokig. Bilens elektriska system hade fått sådana skador att det hade kunnat ta eld, sa verkstadens kundmottagare när jag hämtade bilen efter insatser av plåtslagare, målare och elektriker. Försäkringsbolaget frågade på skadeanmälningsblanketten vem jag ansåg ha orsakat olyckan. Vildsvinet, som borde ha sett sig för innan det sprang ut på vägen kunde jag inte låta bli att skriva.
    Annars har jag ingenting emot grisar, särskilt inte när de ännu är små. I en äldre Bondebloggen finns en bild på ett gäng smågrisar som kommer springande på en av Bondens vägar. En riktigt trevlig bild tycker jag.
    För övrigt får vi väl se vad som går sönder under Bondens bortovaro den här gången. Bondbruden kommer nog att ta väl hand om Pippi 3 så att Pippi 3 inte går åt. Pippi 3 kan förstås själv ställa till med något elände. Ett nöt kan ilskna till och bjuda Pippi 3 på en fantastisk himmelsfärd. Bondbruden kan inte ständigt ha koll på allting.

    Anmäl kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sju − två =