Mera mjölk

Hej blogg!

Bonden har nästan inte tid för dig på grund av all mjölk. Igår for bonden över till gammelfarmor med några liter för att liva upp henne. Just nu tillverkas yoghurt av dagens mjölk.

Bonden har varit i staden och skjutsat bröder på aktiviteter. I en mataffär av det större slaget skulle termometer och löpe till osttilverkningen inköpas. Inget av detta hittades men tillslut hittades en disträ butikstekniker (heter det så). Har du en termometer till matlagning?-Tror inte det leta bland porslinet. Finns det löpe till osttilverkning. – Nej, vad är det?

Bonden och mellanbror letar själva en lång stund och går sedan mot kassan. Onej, nu är hen i kassan det verkar bara finnas en arbetare i hela affären. Det är inge folk här heller tillägger brodern.

Bonden: Kan du titta i datorn efter ostlöpe? Butikstekniker ser ut som ett frågetecken igen och bonden bokstavera LÖPE eller OSTLÖPE. Men nej, hen svarar knappt.

När alla är upphämtade återberättar brodern butiksbesöket och kallar butiksteknikern för en gammal tant. Hon var ungefär hälften så gammal som bonden.

Nu är det modernisering på gång, titta på bilden och gissa.

God kväll

 

One thought on “Mera mjölk

 1. Det förargliga är att jag tror mig ha sett en en sådan manick som den på bilden. Kanske är det en utgödslingsregulator. Fast någon sådan har jag aldrig sett. Inte hört talas om heller.
  Om det är ett kullager vi ser på den blanka axeln och om det finns ett motsvarande kullager på andra sidan skall antingen den bruna klumpedunsen eller axeln snurra. Om ingenting skall snurra är det blanka troligen inte en axel utan ett rör eller båda samtidigt. Om vi hade kunnat läsa det som står på mätartavlan hade vi utifrån den angivna måttenheten kunna lista ut om mätinstrumentet är exempelvis en varvräknare, en termostat, en tryckmätare, en flödesmätare eller någonting annat. Utifrån måttenheten hade vi antagligen kunnat lista oss vidare till vad den här manicken skulle kunna vara bra till. Den röda visaren kan nog ställas in på ett maxvärde, ett värde som alltså inte får överskridas för om man gör det kommer någonting att flyga i luften eller i vart fall gå sönder.
  Detta var ett invecklat sätt att säga att jag inte har en susning om vad manicken på bilden är för någonting.
  I en annan mataffär av det större slaget:
  ”Har ni slanggurkor?”
  ”Slanggurkor? Nej, det har vi nog aldrig haft.”
  ”Nu ser jag att slanggurkorna ligger där borta.”
  ”Nej, det är vanliga gurkor.”
  I samma mataffär vid ett annat tillfälle:
  Kassörskan vrider och vänder på ingefäran som varken är invirad i plast eller har någon streckkod. Hon studerar ingefäran ingående, vrider och vänder på den. Då och då tittar hon i en katalog. Till slut säger hon:
  ”Är det här en kålrot eller vad är det?”
  En äldre dam i kassakön utbrister:
  ”Men snälla vän…”

  Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra + arton =