Dagens mjölk

Hej blogg!

Gissa vad det blir av mjölken idag?

Två timmar har gått på bilden nedan.

Ytterligare en timme senare.

I  kastrullen som nu har lock blev det risgrynsgröt och här i burkarna är resultatet från det andra koket.

Äntligen klar med dagens mjölk, köket är ödelagt och bonden är trött. Imorgon  ska det bli något nyttigare av mjölken.

God kväll

5 thoughts on “Dagens mjölk

 1. Hej Bonden!
  Det var nära att jag hade gissat på honung. Varifrån fick jag den idén? Mjölk är mjölk och honung är honung. Nästa gissning var knäck. Då inträdde det bistra faktum att jag inte vet vad man gör knäck av. Förmodligen inte av mjölk. Men vad vet jag, arma människa?
  Innehållet i kastrullen utan lock ser ut som ärtsoppa. Men ärtsoppa görs inte heller av mjölk. Koka, koka, koka… Det blir ändå inte ärtsoppa av mjölken.
  Messmör, som Myran föreslår? Görs inte messmör av getmjölk? Messmör är gott.
  Kolasås till Bondbruden tycker jag låter troligt. Alltså ansluter jag till Bondbruden och gissar liksom Bondbruden på kolasås. Men om det är kolasås till Bondbruden eller till Bonden själv eller till småbönderna eller till koa låter jag vara osagt.
  Eftersom jag inte tror att Bonden är den hårdnackade, kallblodiga människa som Bonden för någon tid sedan uppgav sig vara är jag rätt säker på att Bonden kommer att dela med sig av burkarnas innehåll oavsett vad det är. Att småbönderna kommer att hålla sig framme kan vi utgå ifrån. Katterna lär nog också vilja provsmaka. Och så Bondbruden, förstås.
  Hur kan ett kök bli ödelagt bara för att Bonden kokar risgrynsgröt och någonting okänt? När tant E sprängde tryckkokaren blev det, så vitt jag minns, bara ett märke i taket och diverse mosad mat på väggarna.
  För övrigt är det trevligt med bilderna som Bonden lägger in i Bondebloggen.

  Anmäl kommentar

  1. Hej jowa!
   Messmör görs av vassle, restprodukt från osttillverkning och kan göras på vilken mjölk som helst.
   Köket blir ödelagt när bonden fokuserar på att tillaga all mjölk istället för att diska och plocka undan.I burkarna är det dulce de leche, karamelliserad mjölk. God Kväller

   Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 + 15 =