Nära morgonkatastrof

Hej blogg!

Den moderna elektroniska bilen låste sig själv när den startats och båda nycklarna befarades vara i bilen.

Bonden kastade sig iväg i sin gamla krockade Audin för att lämna barn. På vägen frågades storebror ut  om hur kriminella tar sig in i nyare superelektroniska bilar och kör utan nyckel. Han har sett något tvprogram och tidigare berättat men då har bonden bara lyssnat med ett halvt öra.

Var får man tag i den slags hjälp?Eller ringer man en bärgare? Hej, hej min bil står på här ute på gårdsplanen och jag har nycklarna i, jag har inget kundnummer.

När bonden svängde in på gårdsplanen stod den elektroniska bilen låst och med motorn avstängd. Vad nu, har den stängt av sig själv också? Bonden klev in i huset och fick den lättande nyheten att nyckeln var funnen.

På tal om att ringa, igår rang bonden till spengummimannen men det är en annan historia. Lös koekvationen så blir det snart en ny koblogg.

Dags att sparka ut sig i ladugården, ha en bra dag!

One thought on “Nära morgonkatastrof

 1. Hej Bonden!
  Lås in den digitala bilens reservnyckel ordentligt på en säker plats och se till att den alltid är där. Se också till att endast den som är auktoriserad reservnyckelanvändare kan öppna skåpet.
  Ovanstående rekommendation fick en bekant av sitt bilmärkes auktoriserade verkstad efter att ha tappat bort den ordinarie bilnyckeln och slarvat bort reserven. Med assistans från den tyska bilfabriken gick det att så småningom öppna bilen men till en kostnad av i runda slängar tjugotusen kronor.
  Om bilen har låst sig själv kanske det finns ett fel i bilens elektronik som det är bäst att låta undersöka och åtgärda innan någon sitter där i en låst bil och inte kan ta sig ut.
  Det var bättre förr. Då kunde man fixa mycket med hammare, skiftnyckel och skruvmejsel.

  Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 4 =