Huskur enligt grannen med gröna traktorn

Hej blogg!

Grannen med gröna traktorn har speciallösningar på allt mellan himmel och jord. Här kommer hans bästa tips för att läka självsprickor.

Först kör du ett par timmar med motorsåg, eventuellt kan det fungera att köra runt med en gammal traktor. Detta gör du för att starta öronvaxproduktionen. Sedan tar du baksidan på en tesked och rör om i örat. Därefter är det bara att spackla igen sprickan.

Bonden funderar på vad baksidan av en tesked är?

 

2 thoughts on “Huskur enligt grannen med gröna traktorn

 1. Hej Bonden!
  Här ställer Bonden en fråga som jag tror att en buddistisk zenmästare skulle kunna ställa till en adept. Det är frågor som för en i zenbuddismen oinsatt person framstår som antingen obegripliga eller som ser ut att ha ett självklart svar men det självklara svaret är fel.
  Jag vet inte om grannen med gröna traktorn har varit på något museum, läst eller hört någonting som kan ha gett honom idén till ovanstående recept för läkning av självsprickor. På 1700-talet fanns det varken motorsågar eller gamla traktorer men det fanns öronvaxslevar som man använde till att rengöra öronen med. De där redskapen var betydligt mindre än teskedar. Vi kan utgå ifrån att de enbart var till för rengöring av hörselgångar. Självsprickor fick nog läka av sig själva.
  Apropå det här kom jag att tänka på så många gånger jag har hört eller läst om saker eller händelser som jag antingen inte har trott på eller tagit för att vara en rolig historia men som sedan har visat sig vara taget direkt ur verkligheten. Ett och annat kan ha haft sin grund i sedan länge svunna tider och i den verklighetsuppfattning man hade då när nätterna var ogenomträngligt mörka och en vetenskap värd namnet knappt existerade. För oss hör tomtar och troll sagorna till, men då hörde de och mycket annat en skräckfylld verklighet till.

  Anmäl kommentar

  1. Hej jowa! Jag tror att grönatraktorn grannen själv praktiserar metoden. Inget gammalt recept från svunna tider.
   Ha en bra dag, jag sitter här och tar sats för att sparka ut mig i ladugården.
   Hälsningar bonden

   Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett + 2 =