Allvarlig ko

Hej blogg!

Bonden skrattar ihjäl sig när ho läser jowas kommentar på förra inlägget om hur man kan tänkas impulsköp en allvarlig ko. Det var ungefär så det gick till eller inte.

Grannen med gröna traktorn avvecklar sin koflock och bonden kom förbi och fastnade för en stor, knotig och allvarlig kossa.

Det skulle ju vara så trevligt att ha mjölk redan nu för bondens kossor kalvar inte än på ett tag. Och bondens kossor har en tendens att sparka iväg bonden och småbönder vid mjölkning. Bondens kossor sparkar även ut spannar och dricker mjölk. Det är väl inget som en ko av ren mjölkras gör? eller?

När bonden enkelt kört hem kossan i hästransporten på isig väg och installerat den i en box upptäcktes ett dolt fel. Den stora, svartvita, snälla och allvarliga kossan åt ingenting.

Impulsköpet som gillar att bli sopad. Hade tänkt visa den som ledtråd om ingen gissat rätt.

Fortsättning följer om ni vill??

 

 

 

One thought on “Allvarlig ko

 1. Hej Bonden!
  En allvarlig kossa som inte vill äta. Inte bra. Mjölk blir det väl inte förrän Bonden tar reda på varför kossan inte äter och gör någonting åt det. Eftersom kossan fortfarande är kossa och står på sina ben, antar jag att hon gör, måste hon ha fått näring någonstans ifrån medan hon var hos grannen med gröna traktorn. Han kanske vet vad som fattas denna matvägrande kossa.
  Visst vill vi läsa om hur det har gått med kossan.
  Och visst finns det flera sparkande kossor här i världen. Bonden A och hans bondmora hade också sparkande kossor. Vi barn ville vara med när det mjölkades, inte minst därför att vi fick varsin mugg med ljum mjölk varje gång. Men när de sparkande kossorna mjölkades fick vi inte ens vara i närheten. Bondmoran försökte förklara för oss att de här kossorna var nervösa och blev oroliga när vi sprang omkring och hojtade på barns vis. Så småningom byggdes ladugården ut. I samband med det övergick man till att mjölka med maskin. Kanske löste det sparkproblemen. Då installerades också en handdragen fodervagn liknande den elmotordrivna som vår bonde har i sin ladugård. Bonden A drog vinschen och bondmoran fördelade fodret på foderbordet. Tidigare hade man kört ut djurens foder med rullebår, eller skottkärra som vi säger här uppe.
  Slit och släp!

  Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − 13 =