Injicering

Paketet levererades som utlovat till gårdsplanen av PostNord och placerades där temperaturen antogs vara lagom. Det råkade vara bland lillebrors leksaker så han öppnade paketet när bonden skjutsade bröder till friidrott och scouterna.

Själva beställningen av varan gick till så här:

Hej bonden här, jag behöver sperma till sonens gris.

– Vad har du för kundnummer?

Bonden: Kundnummer? Jag vill bara ha en påse Hampshire.

– Har du intyg att du genomfört Jordbruksverkets seminkurs?

Bonden: Nej, men det gäller en gris och jag fick köpa av er en gång för flera år sedan.

Tillslut fick bonden köpa det genetiska materialet.

Nu är grisen precis seminerad eller injecerad som svineriägaren själv sa. Nu får vi hoppas att det hela fungerar utan kurs.

God kväll Blogg!

One thought on “Injicering

  1. Hej Bonden!
    Om det var Bonden som injecerade svineriägarens gris fungerar det nog. Bonden brukar lyckas med bonderiet, Bondens största intresse har jag fått för mig. Sönerna, det vill säga de nuvarande svineriägarna, intar väl plats nummer ett förstås.
    Någon av gossarna kanske blir svineriägare i framtiden. I min barndoms rätt stora bekantskapskrets var många barn och ungdomar söner och döttrar till bönder och blev själva bönder i vuxen ålder efter att ha övertagit föräldrarnas lantbruk. Det var också vanligt att lantbrukens söner och döttrar gifte sig med varandra, inte minst av praktiska skäl, ibland ekonomiska också. Båda parterna var uppvuxna i bonderiet, kände därmed till bonderiets villkor och båda kunde jobbet. Lantbrukarna utgjorde för övrigt Sveriges största yrkesgrupp på sin tid. Sverige skulle vara självförsörjande med livsmedel i händelse av krig eller isolering av andra skäl. Jordbruksmark fick inte användas till annat än odling och jordbruksfastigheter fick bara säljas till lantbrukare.
    En av min barndoms kompisar blev just svineriägare. Med tiden blev han en rik man. Kanske började han som vår bondes söner. Jag vet inte det, men jag vet att han började i liten skala på föräldrarnas gård och att grisarna blev fler och fler allteftersom tiden gick.

    Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tretton − tolv =