Svineri AB

De tre stora bröderna har under två sommarsäsonger haft varsin gris som dom skött om och sedan sålt för att tjäna pengar. Ett slags sommarjobb som kräver samarbete. Grisarna har vi köpt på en grisfarm i närheten. Barnen har varit lite olika duktiga på att sköta grisarna och bland annat samla fallfrukt, en hel del intriger har det blivit. Olika bra säljare är dom också, nu senast höjde en av dem kilopriset rejält till sin köpare den andra gjorde en liten höjning. Den tredje vägrade sälja sin gris och startade sittnamn+Svineri AB. Storebror som själv ville ha snabba pengar retar mellanbror som tänker mer långsiktigt och säger att: -din gris dör säkert och då går ditt Svineri i konkurs.

Svineriet var nära att gå i graven redan dagen efter att de andra grisarna åkt till grishimlen. Mellanbror var ute på promenad med sin gris och rätt som det var satte grisen av efter en golfboll. I gapet hamnade bollen och tiden stannade för svineriägaren, en harkling senare bökade svinet vidare och bollen hamnade åter på gräsmattan.

Imorgon fortsätter svineriberättelsen för bonden har beställt “Hampshire longlife” som ska levereras med posten.

Gissa vad det är blogg, God kväll!

2 thoughts on “Svineri AB

 1. Hej Bonden!
  Vi börjar med hänglåset i förra Bondebloggen.
  Nej då, ingen var inlåst i jordkällaren på tant E:s sommarställe som detta mäktiga hänglås för militärt bruk blockerade ingången till.
  Att med kokande vatten försöka tina ett fruset hänglås kan inte rekommenderas därför att när låset är upptinat så mycket att man får in nyckeln i nyckelhålet men ännu inte kan vrida den helt tar varmvattnet slut. Medan man kokar mera vatten fryser nyckeln fast. Den sitter som berget och kan nu varken vridas eller tas bort från låset. Mera vatten kommer sannolikt att fullborda eländet.
  Metoden med varmvatten är därmed bevisat olämplig.
  Från hänglås till ”Hampshire longlife”. Vad det är för något kan jag förstås sitta här hela natten och fundera över. Levererar posten grisar? Nej. Alltså är det inte en gris. Hampshire ligger i England, ”longlife” är ofta ett försäljningsargument för fantastiska knivar som enligt tillverkaren förblir vassa i evigheternas evigheter. ”Longlife” kan också stå på batterier med motsvarande evighetslöfte. Kan det alltså vara en fantastisk kniv som snabbt och lätt skall skicka svineriaktiebolagets grisar till grishimlen? Det finns en batteridriven anordning som ger elstötar och som används till att sätta fart på grisar när de exempelvis skall lastas ombord på fraktfartyg. Jag tror inte att Bonden använder slika tingestar.
  Varför jag just kom ihåg en speciell händelse från skolan kan vi undra. Det var en lymmelpojke som under en lektion stack en klasskamrat i baken med en passarnål. Klasskamraten utstötte ett hiskligt anskri varefter det blev fullständigt tyst i klassrummet. Läraren hade just brutit tystnaden genom att undra ”Vem var det?” när den stuckna klasskamraten med dunder och brak slog en kartbok i lymmelpojkens huvud så att lymmelpojken for i golvet och allmänt tummelduns uppstod.
  Vem sa att eleverna förr satt så tysta och stilla som tända ljus i sina bänkar uppmärksamt lyssnade på lärarna?

  Anmäl kommentar

  1. Hej jowa! Tant E gjorde verkligen roliga saker, var det en koncerveringsmaskin hon sprängde en gång?
   Du gissade tyvärr fullständigt fel om paketet. Longlife innebär att spermierna överlever i fem dagar istället för tre, hoppas att det också betyder att dom tål att köras runt på leksakstraktorer i ett kallt hus.
   God kväll

   Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 4 =