Begravning

Hej Blogg!

Grannen med gröna traktorns kära mor hade lämnat jordelivet och det var dags för slutliga avskedet. Bonden och lillebror for för att vara med. Det blev lite kaos innan vi kom iväg med att hitta kläder, kamma ut tovor ur håret och plocka blommor.

Det var en mycket fin tillställning med vacker sång. Bonden försökte innan att intala sig att det är det långa härliga livet som avfiras för att inte vara den värsta gråtaren. Det gick bra och lillebror tyckte inte alls att det var sorgligt, han lyssnade på skönsång och när kistan skulle sänkas ned i jorden gick han runt och luktde på de fint arrangerade gravblomstren med sista hälsningar på. Sen traskade han fram till en grav med en slags stenkant runt och en liten krattade gång i mitten, den tog han för en sittplats och slog sig ner. Snart var han uppe igen och hittade en ganska lång pinne under ett träd. När vi gick fram till graven för att ta avsked och släppa ner vår blomma kastade lillebror ner pinnen.

Vila i frid Britta

IMG_20160730_005335

 

One thought on “Begravning

  1. Hej Bonden!
    Varken jag eller några vänner från förr som jag har försökt kolla med kan besvara Bondens fråga i föregående blogg om vad ett par skor kostade på 1940- och 1950-talen. Det går nog att ta reda på, men eftersom penningvärdet var betydligt högre då kan man inte rakt av jämföra dåtidens priser med nutidens. När jag år 1959 i vänstertrafikens Sverige tog körkort kostade en körlektion om 45 minuter 9 kronor. År 1968 kostade en fabriksny Mercedes 200 omkring 23.000 kronor. Men, som sagt, penningvärdet var högre. Därmed var löneläget förstås lägre. Dagens löner, även de lägsta avtalsenliga, skulle av vanliga löntagare ha betraktats som fantasilöner.
    Nu till bloggen om begravningen. Bonden är väl inte alldeles främmande för lite kaos när det skall åkas någonstans. Jag tycker mig ha läst om sådant förr. Bondens tankar om att det var det långa härliga livet som skulle avfiras vid begravningen tilltalar mig. Verkligen fina tankar! Att lillebror släppte ner sin pinne i graven känns både fint och rörande även om han kanske bara gjorde som mor gjorde men med en pinne som ställföreträdande blomma. Lillebror ser för övrigt ut att ha växt till sig rätt ordentligt. Jag hoppas att han har ett långt härligt liv framför sig.

    Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton − 7 =