Bonden svarar

Hej Blogg!

Bondbruden har försökt att försköna katastrofläget.  Det var återigen dags för identitsnummerkontroll av alla nöt och får och koll av journaler och dessutom djurskyddet.

Bonden fick en smärre panik när samtalet från länsstyrelsen kom sent på måndag eftermiddag. Nu tänkte Bonden på varför hon inte fångat in korna som tappat öronbrickor och satt i märken. Eller klippt och putsat upp de nötter som inte bryr sig om att man sover i halmbädden och inte där de andra skiter. Varför bonden inte fixat den där dörren som behövdes eller haft stenkoll på djurjournalerna.  Bonden drack kaffe och smällde i sig nästan 200g choklad.

Moffa skulle åka skidor så han fick räknas bort som hjälpare. Som tur var kunde Bondbruden och Tangobjörn komma till undsättning och det blev full aktivitet på farmen. Kossor lurades listigt in i fångstregel för märkning, det mockades och fejjades och fodrades och snickrades.  Från tidig morgon till sen kväll, på natten kontrollerades journalerna.

Någon minut före ett på onsdagen svepte bonden en kaffekopp och kontrollanten kom körandes uppför vägen i det fantastiska snölandskapet.

 

 

3 thoughts on “Bonden svarar

  1. Tydligen har våra kära Myndigheter bättre koll på vilka kor som finns i (på) landet än vilka männisKOR som befinner sig här. Fint att Bonden har ett starkt nätverk som kan rycka ut i nödsituationer.
    I min avlägsna ungdom så stod åtminstone mjölkkorna i sina bås med namn och data ritade med krita på en griffeltavla ovanför sig. Majros, Blenda osv. Men det var långt innan datorerna gjorde sitt inträde…

    Anmäl kommentar

  2. Oj då! Nu går det undan i bloggeriet så man inte hinner med i svängarna. Det är ungefär som när tant E i min sedan länge svunna barndom sa: ”Så fort jag vänder ryggen till ställer du till med någonting.” Så fort jowa vänder ryggen till drämmer Bonden till med en blogg. Och nu får hon hjälp av Bondbruden både i bonderiet och bloggeriet. Det är trevligt. Intressant också att följa livet på farmen beskrivet på Bondens vis. Putsa upp nötter, till exempel, eller listigt lura in dem dit de inte hade tänkt sig.
    Farmarelivet tycks gå på som vanligt. Full fart i sista ögonblicket. Slit och släp från morgon till kväll och vidare in i natten. Det är inte konstigt att Bonden behöver dricka kaffe och smälla i sig en massa schukela, som den jämtländske skogsbonden P kallar det som vi andra kallar choklad. I sammanhanget kan vi förstås undra vad Bondbruden dricker och smäller i sig för att utöver skötseln av de egna djuren orka hjälpa till med att bland annat klippa och putsa upp Bondens nötter.

    Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton + 10 =