Bondbruden igen!

Hej hopp!

Åter igen smyger sig Bondbruden in och gästar! Bondbruden och Bonden är ett ganska bra team. Bondbruden är morgonpigg och börjar gärna jobba vid 4-5, medan Bonden måste ha sitt kaffe på morgonen. På kvällningen kommer Bonden in i andra andningen medan Bondbruden går in i ett komaliknande tillstånd. På detta sätt täcker vi tillsammans upp rätt mkt vaken tid!

Häromdagen kom ett sms som lydde såhär: “Nödläge på farmen! Jag behöver dig imorgon!”

Här kommer våra vakentider väl till pass! Jag hann ta första passet med mina egna djur innan jag pinnade över till Bonden. Här väntade som vanligt bajs i mängder, 100tals kilo mat som ska köras ut och en och annan extrasyssla. Ibland vill djuren ha lite extra omsorg och sånt tar tid och då är det bra att vara två!

Kossor som råkat lägga sig i någon annans bajs ska göras rena och klippas snygga, vissa tycker det är mysigt och vissa sparkas snabbare än Bonden och Bondbruden hinner säga “ajje”.

Våra små hönapönor både äter och värper som aldrig förr, trots kylan. Vips så tog maten slut och Bonden och Bondbruden fick åka på utflykt. 500kg lastades på för hand – inga problem för vana bär-och-ös-armar! Dock sa Bondbrudens trasiga rygg ifrån på skarpen när vi var halvvägs, men den övertalades med att få lite stolsvärme i bilen på vägen hem om den höll ihop lite till. Mutor är bra!

Än så länge var det forfarande lite ljust vid hemkomst och nu var den de ädla springarnas tid för lite pedikyr. Bondbruden höll och klappade de fina hästarna och Bonden arbetade duktigt på med deras fossingar under hejarop.

Solen försvann, likaså de två böndernas ork. Dock stod det många sysslor kvar på listan. Bondbruden som började närma sig det komaliknande tillståndet smet hemåt och välkomnades av hungriga djur och omockade boxar. Bonden fortsatte till 2 på natten.

Nästa dag kom ett sms från Bonden “idag är jag dödx3. Dricker 10 kaffe och går ut halv nio”

Bondens dödx3 och Bondbrudens sprängande huvudvärk och knasiga rygg blir kanske inte riktigt ett lika strålande par idag. Eller vad tror ni?

 Bonden själv kanske kan berätta om hur det gick?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 + 20 =