Bondbruden gästar bloggen!

Hej Bondens alla läsare! Idag gästar Bondbruden bloggen!

Jag har omnämnts både en och två gånger här på bloggen, så nu tänkte jag göra entré här på riktigt!

Som ni redan läst i tidigare inlägg har Bonden varit på semester och då rycker Bondbruden in. Denna gång tajmade Bonden in sina dagar för optimal semester – minus 20 grader sätter sina spår i vattenledningar och kossornas annars så flytande bajs frös fast i golvet så mockningen som annars är Bondbrudens favoritsyssla blev en riktig humörsförstörare! Stränga order om att inte köra utgödslingen för länge pga för lite olja i maskineriet kom på sms. Själv tror jag det var för att Bondbruden inte ska hamna för högt på Moffas tycka-om-lista. Både Moffa och Bondbruden gillar soprena utgödslingar!

Den döda grisen och den trasiga vagnen är fortfarande i färskt minne. Den förstnämnda var värst, men i år hade grisarna dött på ett planerat sätt och enbart minigrisen Otto skulle tas om hand. Vagnen framkallar även vissa rysningar när jag tänker tillbaka på trasiga kedjor och viktiga länkar som for genom hela ladugården likt projektiler…. Som tur var kom Moffa med lugnande ord om att han lagat den så bra att den skulle hålla i 40 år till, så det var bara att köra på!

Något som inte skulle hålla i 40 år till var en annan vagn som proppas full med god mat från silon varje dag och har till uppgift att med hjälp av kedjor och band och annat konstigt mata fram mat till den vagn som Bondbruden körde sönder förra gången.

Den höll inte 40 år, inte 24 år och inte heller 3 dagar. Sista dagen gick den sönder. Är jag otursförföljd eller vad står på? Handhavandefel utesluter jag för den gick sönder mitt i natten när Bondbruden sov sött av utmattning!

Nåväl, Bondbruden prioriterade djur framför redskap och gick av sitt skift med trötta armar och lämnade den stora ladugårdens mkt nöjda och fina djur med värmefläkt på och nerbäddade i mysig gul halm.

Nästa dag kom Bonden själv ut i ladugården, kanske inte på riktigt lika strålande humör som vanligt (om hon fått sitt morgonkaffe dvs)….

Gokväll!

One thought on “Bondbruden gästar bloggen!

 1. Hej Bondbruden!
  Nå, det var då för väl att Bondbruden själv äntligen kom till tals. Vi har förstått att Bondbruden spelar en viktig roll i Bondens bonderi. För vad skulle Bonden ta sig till utan Bondbruden när Bonden vill fara till fjärran land, susa fram bland trädkronor eller kasta sig utför de hemskaste stup i tjugo graders kyla om inte Bondbruden är där och bäddar ner djuren i mysig gul halm?
  Om kedjor ryker utav och vagnar går åt pipsvängen medan en utmattad Bondbrud ligger där och sover sött får vi utgå ifrån att oturen har varit framme. Om det inte är slumpen, förstås. En statistikprofessor, tror jag att han var, sa att allting som inte kan förklaras med matematiska metoder kan hänföras till slumpen. På vår fråga om hur slumpen skall definieras svarade professorn att det kan vara otur eller vad som helst. Ett föga akademiskt svar. Alltså, Bondbruden, du har drabbats av otur eller vad som helst.
  En medeltida biskop räknade ut hur många smådjävlar det finns här på jorden. Jag minns inte siffran, men de är tusentals. En sådan där liten minihornpelle kan tänkas ha varit framme och ställt till det.
  Otto? Är inte hon rätt gammal vid det här laget och borde ha blivit julskinka för länge sedan?
  Jag undrar varför Bonden kom till ladugården utan sitt vanliga strålande humör. Kanske hade hon blivit kraftigt myggbiten (i tjugo graders kyla?) eller inte fått sitt morgonkaffe.

  Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × fyra =