Bonden i Fjällen!

Hej Blogg!

Nu var det inte riktigt fjällen som bondefamiljen hamnade i men drygt två timmar norr om huvudstaden.  Det har åkts flitigt i backarna runt kiladalen de senaste åren så fort kung bore gjort sitt.  Det har länge varit tal om skidsemester fast delar av familjen tycker bättre om sol och värme. Nu  var det äntligen  dags och värmen fick lösas med en bastu.

Bondbruden med lite assistans från Moffa skulle hålla farmen rullande. Och nog rullade det, bonden fick små uppdateringar med bilder på välmatade, välbäddade och nöjda djur.

Bonden kunde ändå inte låta bli att känna en viss oro eftersom Bondbruden körde sönder en fodervagn och dödade en gris när bonden for till fjärran land som du kanske minns blogg.  Det där med grisen kanske bonden redigera bort förra gången men nu är det nog preskriberat. Förlåt Bondbruden.

Bonden krigade om plats vid elgrillarna och lite värme i värmestugan. Åkte sittlift i trädkronorna, tog sig ner för väldiga branter, åkte genom snökanonsmoln och njöt av att ha roligt med barnen.  Endel bråk blev det såklart också och kallare för var dag, minus tio, minus fjorton, minus tjugo. Då kom det fruktade meddelandet från Bondbruden,  det började så här: Hej hopp! Nu går  det inte lika bra längre…

 

5 thoughts on “Bonden i Fjällen!

 1. Oj, så roligt bondfamiljen har haft, kanske fortfarande har, med att svischa fram bland trädkronor, kasta sig utför allehanda stup och få känna på riktig vinterkyla. Tänk, Bonden, en torgdag i nedåt trettio graders kyla. Då torde Bonden kunna lämna frösaboxen hemma.
  Lite spill måste man räkna med i alla verksamheter, för att inte säga i hela livet. Det går inte alltid som man har tänkt sig och då kan det resultera i exempelvis en död gris och en sönderkörd fodervagn. Det är sådant som händer. Det är sådana smällar man får ta. ”Vad gör det om hundra år?” brukade en viss tant E säga när hon hade ställt till med någonting. Som den gången när hon råkade köra en planka genom ett stängt fönster. Det var väldigt roligt, tyckte vi lymmelpojkar. Ett sönderslaget fönster spelar förstås inte i samma division som en död gris och en sönderkörd fodervagn. Men alltihop drar ändå åt samma håll. Det är inga framgångar, om man säger så.

  Anmäl kommentar

  1. Hej jowa! Nog hade vi roligt i fjällen och lite haverier får man tydligen räkna med när Bondbruden är i farten. Kan du inte berätta om när tant E sprängde en konserveringsmaskin? God kväll

   Anmäl kommentar

 2. Jag håller helt med Jowa! Vad gör det om hundra år? Förmodligen inte mkt, för då kommer varken Bondbruden, Bonden eller änglagrisen att finnas längre.

  Funderar på om Bondens läsare vill ha ett gästinlägg från Bondbruden om dagarna i stora ladugården? Vad säger Bonden själv om det?

  Anmäl kommentar

  1. Hej Bondbruden! Du och jowa har rätt, det gör inget om hundra år. Bonden känner sig lite sorgsen när du säger att vi inte ska finnas. Vilket roligt inlägg du gjorde.Tack för det, imorgon kanske jag kontrar på den icke soprena utgödslingen;) God kväll

   Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × ett =