Gott Nytt År Blogg!

Hej du gamla blogg!

Bonden vill berätta för dig att du är saknad och att det skulle vara roligt att skriva till dig lite oftare.

På farmen har det varit ett bra år, kanske det bästa hittills om man räknar i staplar och högar.  På andra sätt kanske det sämsta. Vad är egentligen framgång?

Idag har minibror som inte haft bråttom med att gå tagit sina första fem steg på nyårskalaset. När bondefamiljen kom hem hade de tre ungtupparna lärt sig gala. De gol rakt ut i det mörka hönshuset så det kan nog bli svårt för hönsen att sova i natt. Nötterna låg och sov sött i ligghallen och hade inte som förra året skenat ner i sommarhagen med tjugo meter staket inklusive knäckta trästolpar runt halsen. Kanske var det ingen som sköt raketer i närheten i år?

God natt blogg! och Gott Nytt År

 

4 thoughts on “Gott Nytt År Blogg!

 1. Gott Nytt År Bonden!
  Måste definitivt vara en framgång när en tämligen färsk krabat tar sina första steg. Andra framgångar står förstås i relation till förväntningarna.
  Med måttliga förväntningar så får man ofta större framgångar, relativt sett.

  Anmäl kommentar

 2. Hej Bonden!
  Bloggen har saknat Bonden också, kan jag tro, och gläds säkert storligen över att nu återse sin skapare.
  Vad menas med att räkna i staplar och högar? Är det något som man ofta gör i bonderiet? Staplar förekommer ofta i matematiska och statistiska sammanhang så att vad som därmed menas är stjärnklart. Men högar?
  Vad framgång är kan vi förstås också undra. Om vi frågar en filosof får vi antagligen en intressant men svårbegriplig föreläsning på en timme eller mer. Jag tror att vi själva måste avgöra vad som är framgång. Sätter vi upp ett mål och lyckas uppnå det målet är det förstås en framgång. Om Bonden kommer hem till farmen utan att mötas av en skock nötter som flaxar omkring med stängsel och stolpar fladdrande runt sina halsar får väl det betraktas som en framgång. Håller sig fåren på rätt sida om stängslet är också det en framgång för Bonden som då kan anses ha överlistat de bepälsade rackarna genom att smälla upp effektiva stängsel. Och visst är det väl en framgång att minibror nu har tagit sina första steg; på nyårskalaset dessutom. Hej och hå för minibror!
  För övrigt ber jag att få tillönska Bonden en god fortsättning på det nya året med många framgångar, inte minst bland galande tuppar och kacklande höns, intelligenta fårskallar och stolpknäckande kossor, lerbadande grisar och en kattjagande Ike.

  Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × två =