Regn regn regn….

Hej Blogg!

Vi kom iväg nästan i rättan tid och i Linköping så började det regna så smått. Vi stannade och köpte frukost och sedan körde vi lite vilse och nu var det riktigt spöregn. Att packa upp i regnet med lillebror på armen och utan Bondbruden var en liten utmaning. Bonden hade en liten tanke i ett svagt ögonblick  om att det kanske räcker med en dag i regnet hos getbonden.  Ge upp? det hade inte Moffa gjort för han gör inga halvmesyrer då går stubinen av direkt sa en av bröderna. Regnet var ihållande och det regnade flera centimeter men så var det dags för dagens höjdpunkt, mjölkning av getterna. En god middag har nu avnjutits och stora pojkarna sover i släpkärran i marknadstältet som dom planerat. Kära vädergud gör fint väder imorgon.

God natt blogg!

 

 

 

2 thoughts on “Regn regn regn….

  1. Hej Bonden!
    Vi får ta ett snack med väderguden efter det här. Hen måste ha varit på ett mäkta dåligt humör. För övrigt undrar jag hur det känns att sova i en släpkärra i ett marknadstält när regnet öser ner. Vem vet, det kanske är underbart.
    I tonåren släpades flickvännen L och jag ofta ut i naturen av det friluftslivsälskande finska krigsbarnet H (egentligen I). Det blev mycket tältande. Vi hade ingen släpkärra att sova i utan fick dela tältplats med myror, skalbaggar och andra småkryp som gärna högg sina vassa huggtänder i oss. Varken det finska krigsbarnet H (egentligen I) eller jag brydde oss mycket om de där bitska krypen, men flickvännen L kunde vilt skriande rusa upp mitt i natta och påstå att något fasansfullt monstrum hade bitit henne. Tänk om vi likt Bondens gossar hade haft en släpkärra att sova i. Fast myrorna och de andra små raringarna hade nog tagit sig upp i en släpkärra också.
    Getterna då? Hur gick det med mjölkningen av dem?

    Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 1 =