revärstork

Hej igen blogg!

Dansken var på ett regnigt pass i skogen och bonden var ute på logen och snickrade lite. När bonden gick in stod ett stort metalliskt revärsfodral i glasverandan. Bonden frågade dansken om där var några revär i, nej dom står på tork. Va? Revären är alltså inte ens i fodralet? Vilket bonden tyckte hade varit tillräckligt illa ifall det skulle dyka upp någon med onda avsikter. Det var redan sen kväll och dansken undrade om det skulle komma någon innan fyratiden  på morgon.  Vi kan ta in dem i sovrummet sedan för att  torka vidare men om det kommer någon så får de akta sig för krokar.

20150819_161129

One thought on “revärstork

  1. Hej Bonden!
    I dessa tider måste man räkna med att mörkmän med onda avsikter dyker upp. Det är förstås inte bra om dessa de onda avsikternas män får tag i ett revär eller flera. Onda avsikter och revär hör inte ihop. På den tiden då det begav sig förmanades vi så kallade reservare att noga låsa in reväret eller det vapen vi hade hemma på ett ställe och slutstycket någon annanstans långt därifrån. Vi skulle förstås snabbt kunna sätta ihop hela fadderullan i händelse att den lede fienden skulle komma rasslande. Många revär var kvar från 1800-talet. Mauser 1896. Stora, tunga, träffsäkra. Förträffliga mordvapen.

    Anmäl kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sju + 2 =